Андрій Григорик: Головне завдання - вихід в Першу лігу

Андрій Григорик: Головне завдання - вихід в Першу лігу}

Герой другого туру у Другій лізі капітан криворізького Кривбасу Андрій Григорик поділився враженнями від перемоги над Нікополем (6:1), розповів про свій перший хет-трик на професійному рівні, а також зазначив амбітні плани клубу.

- Звичайно, приємно що фахівці і ЗМІ відзначили мою гру, - підкреслив 32-річний півзахисник. - Однак нагорода - заслуга всього колективу. Всі разом працювали на результат і головне, що змогли отримати бажані три очки. Без партнерів по команді у мене нічого б не вийшло.

- Напевно, для вас перед цією грою найважливішим було уникнути недооцінки суперника, адже Нікополь ніколи не перемагав в очних протистояннях?

- Недооцінки не могло бути, адже ми багато граємо з Нікополі в чемпіонаті, а також товариські матчі. Знаємо, що це непоступливий суперник, проти якого легко не буде. У минулому році одне очне протистояння завершилося нульовою нічиєю, тому розуміли, що необхідно виходити на гру з максимальним настроєм і концентрацією. Зараз нікого не можна закидати шапками перед грою, потрібно поважати суперника, але одночасно виходити і демонструвати свій найкращий футбол.

- На чому акцентував увагу тренерський штаб перед грою?

- Тренерський штаб розібрав команду суперника і акцентував нашу увагу на структурі гри Нікополя. Суперник грає в основному за рахунок довгих передач, гравці команди Варжеленко небезпечні при стандартах. Нікополь - дуже непоступливий суперник, який завжди дуже добре виглядає в функціональному плані. За рахунок бажання і самовіддачі вони компенсують недолік майстерності.

- У моменті з першим забитим м'ячем ви отримали передачу на хід від Заіменко, на швидкості увірвалися в штрафну і відправили м'яч у сітку. Згадали молодість? Можна сказати, що зараз перебуваєте в прекрасному функціональному стані?

- Необхідно відзначити, що в тому моменті НЕ Заіменко віддав передачу, а Горват переправив м'яч. Просто на відео складно це відразу помітити. Молодість не згадав, звичайно, але у функціональному плані почуваюся досить добре.

- Який з трьох забитих м'ячів вам найбільш сподобався?

- Всі м'ячі важливі і по-своєму красиві. Якщо виділяти конкретний забитий м'яч, то все ж зазначив б перший, адже забили за рахунок хорошої комбінації.

- Ви граєте в центрі поля, але в цій грі змогли відзначитися хет-триком. На професійному рівні забивали раніше три м'ячі?

- У цьому матчі тяжів більше до атаки, тому була можливість частіше брати участь в атакуючих діях команди. Три м'ячі ще не забивав, але була гра, в якій відзначався дублем.

- Можливо, цей матч увійде в список ваших найбільш пам'ятних?

- Дійсно, цей день запам'ятаю на все життя. Чи не кожен матч вдається провести на такому рівні, забити відразу три м'ячі. Тим більше, цей хет-трик став для мене першим на професійному рівні. Буде що розповісти онукам (посміхається).

- Наскільки важливо для вас було здобути перемогу в матчі з Нікополем, з огляду на те, що свій останній матч за команду зіграв Сергій Гвоздевич?

- Звичайно, було важливо виграти, щоб з гарним настроєм провести нашого старожила, легенду клубу. Чудово, що вдалося провести таку яскраву гру. Сергій вийшов на заміну і навіть встиг віддати результативну передачу.

- Якими трьома словами можна охарактеризувати 35-річного півзахисника, який став знаковою фігурою для клубу?

- Професіонал, доброзичливий, чуйний. Приємно, що мав можливість грати разом з таким чудовим футболістом і прекрасною людиною.

- Як сприйняли інформацію про перейменування Гірника в Кривбас? Для гравців після цього щось змінилося? Можливо, стало більше фінансів виділятися на клуб?

- Нормально поставився, адже починав свою футбольну кар'єру в школі Кривбасу. Потім грав за дубль і навіть встиг одну гру зіграти за основну команду у Вищій лізі. Фінансування зараз збільшилося, а також прискорилася робота щодо поліпшення інфраструктури. Футболістам це йде тільки на користь.

- Напевно, головне завдання яке ставиться перед командою - це підвищення в класі? За кадровим потенціалом команда здатна на це?

- Все правильно, для нас головне завдання - це вихід в Першу лігу! За підбором гравців, я думаю Кривбас одна з кращих команд в лізі і ми зобов'язані виконувати поставлені завдання.

БЛІЦ

Народився в Кривому Розі

Вихованець СДЮШОР Кривбас 84

Перший тренер - Толбас Валентин Олександрович

Улюблений гравець - Кріштіану Роналду

Улюблена команда - Реал Мадрид

Мета в футболі? Хочу зіграти з Кривбасом в Favbet Лізі.

Sportarena.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru