Андрій Мостовий: Український народ - вільний, незалежний, на відміну від ворога

Андрій Мостовий: Український народ - вільний, незалежний, на відміну від ворога}

Сім’я захисника криворізького «Кривбасу» Андрія Мостового, як і багато інших стала жертвою невиправданої війни російських окупантів на українській землі. Сімейний будинок Мостових було зруйновано ворогом.

- Не розумію й ніколи не зможу зрозуміти, як війська російських нелюдів можуть так спокійно вбивати мирний український народ: дітей, жінок, літніх людей. Ті, хто вдерся на нашу землю й їх керівники – справжні нацисти, бандити, мерзотники: вони руйнують, грабують наші домівки. На жаль, вони не розуміють або не хочуть розуміти, що війна - найстрашніше, що може відбуватися у світі.

Расійскіє асвабадітєлі. Що чи від кого ви звільняєте на нашій мирній Україні? Український народ - вільний, незалежний, на відміну від вас. Ворог зробив нас тільки сильнішим й згуртованішим. Я впевнений, що ми переможемо, тому що Господь на стороні добра, на нашій стороні. Ми сильніші за те зло, яке прийшло на нашу землю.

Бабуся й родичі моєї жінки знаходилися вдома у селищі Богданівка Броварського району, коли туди вдерлися окупанти. Десять днів вони жили в окупації. Дякувати Богу, під час евакуації вони зуміли виїхати у більш безпечне місце. Вже пізніше знайомі надіслали нам фото: ми дізналися, що наш дім повністю згорів; бабусин частково зруйновано. А до цього ці нелюди вдерлися до нашого дому й певний час там хазяйнували.

- Як підтримуєш зв’язок із партнерами по «Кривбасу»?

- Майже кожен день спілкуємося телефоном, через соцмережі. Цікавимося один у одного, хто де працевлаштувався, намагаємося гуртом допомогти тим, хто ще без клубу. Дякуємо ФК «Кривбас», адже продовжуємо отримувати зарплатню, й частину переводимо на допомогу нашій українській армії. Також допомагаємо, хто чим може людям, які пишуть у соцмережах, у тому числі, й фінансово.

- Де ти знаходишся наразі?

- В Тбілісі, це столиця Грузії. Довго не міг знайти собі клуб, аби мати змогу грати й допомагати Україні. Завдяки товаришу отримав запрошення із місцевого клубу «Шевардені». Вже тиждень знаходжуся тут, підписав контракт. Дружина, діти разом зі мною. Буду грати у футбол, й частину зарплатні перераховувати на потреби ЗСУ. Після нашої перемоги усі футболісти «Кривбасу» знову зберуться разом. Слава Україні!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru