Андрій Понєдєльнік: У другому півріччі ми не будемо ні на крок відступати

Андрій Понєдєльнік: У другому півріччі ми не будемо ні на крок відступати}

Півзахисник криворізького «Кривбасу» Андрій Понєдєльнік підвів підсумки першого півріччя УПЛ у розмові з кореспондентом Інтернет-видання Sport.ua. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- Андрію, «Кривбас» став «зимовим» чемпіоном УПЛ. У багатьох це викликало здивування. У чому, на ваш погляд, феномен «Кривбаса»?

- Це може здивувати лише тих, хто не слідкує за командою, не бачить щоденних тренувань та плідної праці кожного працівника клубу. Феноменом вважаю правильний підхід до своєї справи з боку кожного представника ФК «Кривбас». У нас своє завдання: футболісти повинні показувати ту гру, яку пропонує тренер. Тренерський штаб знаходить проблеми в суперників та водночас сильніші якості нашої команди по відношенню до іншої. Бо «Кривбас» — це не тільки футболісти. Це також тренери, вболівальники, керівництво і персонал. Всі роблять багато для такого позитивного результату.

- Варто зазначити, що «червоно-білим» вдалося це вперше в історії УПЛ. Як на вас та хлопців вплинуло звання «зимових чемпіонів»: ще більше мотивації працювати або навпаки, тепер відчуваєте великий тиск та відповідальність?

- Ми однозначно вписали свої прізвища в історію «Кривбаса». На цьому ніхто з нас не збирається зупинятись. УПЛ складається не з 17-ти турів, а з 30-ти. Тому на нас чекає дуже важка друга частина чемпіонату в 2024 році. Впевнений, що ми не будемо ні на крок відступати. Навпаки, будемо робити все можливе, щоб перемогти кожного наступного суперника.

Мотивація ж у нас завжди є, тому що ми не та команда, яка прийшла в УПЛ, щоб просто існувати тут. У нас високі цілі. А кожен окремо взятий гравець має власні амбіції досягти якомога вищого рівня у своїй кар’єрі. Тиску жодного на нас немає. Кожен із нас здатний повністю усвідомити ситуацію в турнірній таблиці, адекватно її оцінити.

- Ви один з 5 футболістів червоно-білих, які зіграли всі 17 матчів в осінній частині сезону. Задоволені своєю грою?

- Вважаю, що підбивати підсумки посеред сезону не є доречною справою. Кожен із гравців хоче грати завжди якомога більше. Ми докладаємо максимум своїх зусиль. У нашій команді здорова конкуренція, яка стає стимулом не збавляти оберти. Моє головне завдання — розуміти, чого від мене хоче тренерський штаб на полі. Те, як добре в мене це виходить, вирішує тренер. Аналогічно, він вирішує те, чи давати мені ігровий час у наступному матчі.

- У своїй кар'єрі ви грали на позиціях правого вінгера, центрального захисника, навіть нападника. Зараз граєте правого захисника. На якій позицій найбільш комфортно себе почуваєте?

- Все залежить від рівня футболу. Чим вище, тим більше різних нюансів помічаю. Зараз граю на позиції правого захисника — це для мене не нова позиція, до цього я так само грав у «Поліссі». Тоді Сергій Шищенко мені цю позицію знайшов, і я почав розвивати відповідні навички гри.

Кожен тренер має своє бачення, свій малюнок. Так само кожен по-різному бачить футболістів. Раніше я думав, що експерименти з різними позиціями можуть зіграти зі мною злий жарт у карʼєрі. Зараз розумію, що весь цей шлях дав мені дуже багато досвіду. Я готовий до випробувань в плані зміни схем, позицій, тощо.

- Ви, крім футболу, знайшли час і на музику. Як виникла ідея із записом треку?

- Мені дуже подобається музика. Я люблю загалом творчість та творчих людей. Ідея приходить зненацька. А не тоді, коли думаєш, що вже час щось написати. Над реалізацією треків нам допомагає наша медіа-група команди, за що ми з Хомченовським їм дуже вдячні. Музика — це не від голови, а від серця.

- Як підтримуєте форму у відпустці?

- Я маю програму тренувань, щоб підготувати свій організм до виснажливих зборів. Нічого особливого. У мене бігова робота, тренажерний зал, знову бігова робота. Я це роблю кожного року, тому звикати до тренувань мені не доводиться. Тренуюсь кожного дня по програмі, яку мені надсилає тренер Андрій Петрович Буличев. Він завжди на звʼязку зі мною. Я дуже йому вдячний.

- Кажуть, що збори «Кривбаса» відзначаються особливою складністю. Що для ва найважче під час цього періоду?

- Як би це дивно не пролунало — збори мені не даються складно. Це моя робота, до якої я прагнув все своє життя. Зараз маю можливість тренуватись в одній з найкращих команд під керівництвом такого великого тренера, тож «зливатись» з тренувань — це, як мінімум, неадекватно. У кожного є вибір: якщо тяжко у футболі, то можеш піти в сферу, де не потрібно докладати таких зусиль на тренуваннях.

- Друга частина сезону буде складнішою для «Кривбасу»?

- Думаю, так. Коли ми біжимо крос 10 км, то перші 5 км ми пробігаємо набагато простіше, аніж наступні 5 км. Все залежить від кожного конкретного суперника. Як зможе підготуватись клуб до другої частини, так команда цю частину й проведе. Мова не лише про тренування на зборах. Потрібно завжди вирішувати багато справ у самій структурі клубу. За «Кривбас» я більш, аніж впевнений. У нас всі - професіонали своєї справи.

- Чого в цілому очікуєте від цього сезону?

- Я продовжив контракт з «Кривбасом». Цілі: розвиватись і ставати сильнішим разом з командою. Звичайно, хочеться допомагати команді робити різницю на полі, також виконувати результативні передачі, забивати голи. Хочеться завжди бути кращим. Я намагаюся докладати максимум зусиль, крокуючи до своїх цілей та мрій.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Sport.ua

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru