Анна Іванова: Пишаємося українською армією та українським народом

Анна Іванова: Пишаємося українською армією та українським народом}

ЖФК «Кривбас Кривий Ріг» їхав на збори до Туреччини, коли почалися вибухи. Тепер вони хочуть миру і повернутися до своїх домівок, - розповіли Анна Іванова та Віолета Тян британському журналісту Деніелу Сторі.

24 лютого команда повинна була вилетіти  до турецького Белеку на зимові збори. Саме у цей день росія почала вторгнення в Україну.  Того ж дня російські війська завдали ракетного удару по двох військових об’єктах у Кривому Розі, і все змінилося.

Футболістка жіночого ФК «Кривбас» Віолета Тян розповідає:

- Це був ранок. Ми були неймовірно налякані.  Почули три вибухи, тому керівництво клубу вирішило вивезти нашу команду у безпечне місце в центрі Кривого Рогу. Ми пробули там два тижні.

Капітан команди Анна Іванова розповідає:

- Все життя змінилося за одну ніч, і це вплинуло на багатьох емоційно. Наприклад, до війни матеріальні блага були важливими, а тепер вони втратили сенс.  І речі, які раніше здавалися неважливими, повсякденними речами, тепер мають більшу важливість.

Віолета Тян говорить:

- Це жахливе відчуття, коли треба покидати рідну країну не тому, що ти цього хочеш, а тому що треба це зробити. Ми неймовірно вдячні місту Кельн, ФК «Кельн» і всім волонтерам, які допомагають нам у Німеччині.  Але наш дім в Україні, тому ми просто хочемо повернутися.

Анна Іванова розповідає:

- Тренування та ігри відволікають. Ми можемо посміхатися, тому що коли тренуємося, то думаємо про футбол. Але як тільки повертаємося до автобусу, готелю та читаємо новини, то ми знову у жахливій реальності.

Що найбільше вражає в Тян та Івановій , так це люта гордість за свою країну. Обидві висловили подяку Президенту України Володимиру Зеленському та Збройним силам України, - пише Деніел Сторі.

Анна Іванова говорить:

- Ми надзвичайно пишаємося українською армією та українським народом, бо я вважаю, що вони стали чимось унікальним разом. З такою єдністю ми віримо, що зможемо перемогти російську армію.

Сьогодні футболістки ЖФК «Кривбас» більше за все хочуть почути: «Ми перемогли! Повертаємося додому!»

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами inews.co.uk

Теги

Зроблено в Oranges Guru