Артем Гагарін: "Кривбас" повернувся всерйоз і надовго

Артем Гагарін: "Кривбас" повернувся всерйоз і надовго}

Віце-президент криворізького «Кривбасу» Артем Гагарін став гостем популярної телепередачі «По той бік поля» та відповів на питання ведучого Андрія Дніпровського про відродження клубу та його майбутнє.

Про відносини клубу з фанатами

- З фанатами у нас хороші відносини. Не буває якихось безвихідних ситуацій, усі питання завжди вирішуємо. Кажучи про фанатів, вони емоційні, усі різні, всім не догодиш. Але вони відчувають чесність зі сторони клубу. Адже коли постало питання щодо відродження «Кривбасу», то всі чітко розуміли, що наш клуб повинен існувати разом із фанатами.

Була проведена робота: президент Костянтин Караманіц, голова піклувальної ради Юрій Корявченков зустрічались із фанатами. У фанатів було багато питань, чи надовго цей проєкт, чи не політичний він, чи не завершиться після виборів. Ні, ми прийшли всерйоз і надовго.

Питали як щодо емблеми. Емблема залишається. Як щодо слогану, й ми вирішили використати фанатські слогани «Кривбас – це ми», «Ім’я нам «Кривбас» у житті клубу, без них нікуди. Коли прийшли на стадіон «Гірник» зрозуміли, що у фанатів тут немає свого сектору, ми збудували окрему трибуну за всіма необхідними нормами.

Й вони залишилися задоволені, приходили підтримувати «Кривбас» під час карантину. Напевно, в цьому всьому і є ця чесність й відкритість клубу перед фанатами. Минуло сім років, перш ніж тут стало щось відбуватися, змінюватися. Ті люди, які зараз займаються клубом, не мають відношення до того ФК «Кривбас». Фанати це все розуміють і бачать. Вони дуже скучили футболом і дуже хотіли відродження «Кривбасу».

Навіть на матчі «Кривбасу-2» приїзджають фанати і палко підтримують – і це круто. Створили «Кривбас-2», бо чітко розуміли, що не всі футболісти можуть потрапити до головної команди. Заявили дулблерів до чемпіонату України серед аматорів. Дай Бог, у 2021 році «Кривбас» вийде до Першої ліги, а «Кривбас-2» - до Другої. Ведеться робота і фанати це бачать. ФК «Кривбас» - це не проєкт, це клуб.

Про історію ФК «Кривбас»

- Ми називаємо це «Нова історія великого клубу». Бути причетним до історії завжди хвилююче. Коли воно твориться на твоїх очах, відроджується клуб. Це переживання, мурашки. Не просто так, коли на презентації на сцену виходили футболісти, тренери, адміністрація, усі, хто причетний до відродженого клубу, постійно лунали аплодисменти.

Тому що це стадіон, тут так й повинно бути: шумно, щоб люди не просто сиділи й мовчали. Вважаю, ФК «Кривбас» - це не просто «Кривбас», це увесь криворізький футбол. Відроджується криворізький футбол. Дуже хочеться, аби клуб об’єднав усе місто. Тому що на протязі останніх років у місті людям було все одно, що відбувається не тільки у футболі, а у спорту в цілому.

Про майбутнє

- Хочеться створити дійсно крутий футбольний клуб в усіх значеннях цього слова. Те, що ми зараз робимо, не робиться для рівня Другої ліги – рівня УПЛ. Те, що у нас зараз вже є, це академія «Гірник», яку створив Костянтин Караманіц. Наскільки відомо мені, й всім футбольним вболівальникам, не у кожного клубу УПЛ є своя академія. Взяти хоча б для прикладу «Інгулець».

А у нас є своя академія, адже діти – це майбутнє, це великий плацдарм, аби все було добре. І вона розвивається: відкривається критий манеж, будується нові поля; готель, який зможе приймати команди з інших міст. Тобто повноцінна база у нас вже є. Розвиваємо медіа-структуру: соцмережі, Ютуб, незабаром презентуємо сучасний офіційний сайт. Вже запустили онлайн-продаж білетів на домашні матчі.

Чи є це ще в когось у Другій лізі? Хочемо максимально класно й якісно показати вболівальникам наш футбол, тому будуємо нові вишки. Ну і, звісно, команда. Збільшується чисельність тренерського складу, запрошуємо спеціалістів під конкретні напрямки роботи.

Про стадіон «Металург»

- Стадіон чекаємо, дуже чекаємо. Коли його буде реконструйовано, «Кривбас» заживе по-іншому. Навіть при карантинних обмеженнях у нас буде велика заповнюваність. Пам’ятаю у дитинстві сходити на футбол було хорошою традицією. У фанатів було своє свято, у вболівальників – своє.

Усі йшли на футбол: кричали, вболівали. Хочеться повернути цю незабутню атмосферу до Кривого Рогу. Але хочеться, щоб не тільки люди ходили на футбол, а й команда круто грала.

Геннадій Приходько, головний тренер «Кривбасу»:

- Артем Гагарін завжди вирішує усі питання, які з’являються. Артем дуже відданий цьому клубу, сильно його любить на протязі багатьох років. У юності він був фанатом «Кривбасу». Для нас це величезна допомога, яка йде на благо усім нам, криворізькому футболу. Люди, які віддані команді, дуже допомагають. Дуже задоволені, що така з’явилася в нашій команді, адже й клуб відродився разом зі всіма нами.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru