Артем Гагарін: "Кривбас" - у Лізі чемпіонів. Кайфово ж звучить!

Артем Гагарін: "Кривбас" - у Лізі чемпіонів. Кайфово ж звучить!}

Віцепрезидент криворізького «Кривбасу» Артем Гагарін став гостем популярного Ютуб-шоу «Небезпечна Передача», де у компанії ведучих Євгена Яновича та Олега Маслюка розказав про реалії чоловічого і жіночого футболу в Україні, відкрив завісу над варіантами нової емблеми «Кривбасу» і згадав про власні сльози під час історичної битви з «Пармою» у 1999 році на криворізькому стадіоні «Металург».

Що дивує Артема Гагаріна в українському футболі?

- Чи мене ще щось дивує? Кожен раз (посміхається). Постійно! Здавалося, я вже бачив все - але ні. І клуби, і деякі люди, і рішення якісь - все це деколи викликає подив. Колись я робив сюжети у Верховній Раді, підходив з мікрофоном до нардепів, спілкувався. І для себе зрозумів: по структурі там все дуже схоже на шоу-бізнес. Всі різні: національності, соціальні прошарки, характери.

Ми в «Кварталі» теж були всі різні. І одна людина це все тримала разом і з усіма знаходила спільну мову. Футбол потім - така ж історія. Майже як «Квартал». Але український футбол - це не «Квартал», це - «Дизель-Шоу» (посміхається). Але водночас дуже цікаво! Знаєте, якби все було класно в українському футболі - думаю, 60% людей, які ним зараз займаються, не робили би цього.

Я хоч і являвся людиною нефутбольною, але був футбольним фанатом. Саме тому ось цей Вболівальник в мені більший, ніж Функціонер. Тепер якщо виникає будь-яка проблема - я одразу намагаюсь опинитись всередині неї, максимально зануритись.   

Про зміну емблеми «Кривбасу»

- Ми плануємо прибрати м’яч з нашої емблеми. Згадується, як дехто з УАФ на 30-річчя Асоціації говорив, що на їхньому лого неодмінно має бути м’яч. На що я відповів: ніхто ж не здогадається без того м’яча, що УАФ в нашій країні займається футболом. Чи є у нас в розробці нова емблема? Так. По-перше, розглядаємо спрощений варіант, у якому лишаються тільки наші полоси, яких є шість, і надписи: «Кривбас», «Кривий Ріг» тощо. Є і друга, яку ми можемо зробити для нової форми на новий сезон. 

Про віцепрезидентів «Кривбасу»

- Нас є троє: я, Сергій Мазур і Володимир Колос. Чи виконуємо ми свої обов’язки по черзі протягом тижня? Ні (сміється). Це в «Динамо» по кількості віцепрезидентів можна місяць закрити - по одному на кожен день.  

Про легендарний матч «Кривбасу» проти «Парми»

- У 1999 році я був на тому матчі, мені тоді було 14 років. Я плакав у кінці  гри! У нас в клубі працює адміністратором людина, яка тоді отримала червону картку - Ігор Дорошенко. Його вилучили на 21 хвилині. До того ми гарно виглядали, був рахунок 0:0 - але в меншості стало дуже важко. 2:3 було в Італії, такі шанси хороші мали, а вдома поступились 0:3…

Про останні золоті медалі «Кривбасу»

- Поки що останнє «золото» ми бачили, коли наші дівчата U-15 стали чемпіонками України. А чоловічий «Кривбас» - в 1992-му, тоді ми виграли Першу лігу і вийшли у «вишку»!  

Про те, скільки коштує склад «Кривбасу» за даними порталу Transfermarkt? Варіанти відповідей: А) як 3 шт. РСЗО Himars; Б) 26 Javelin; В) 2 танки Leopard; Г) F-16.

- Точно не знаю - але нехай буде відповідь «два танки»! Історія в тему. Коли наша жіноча команда «Кривбасу» була в Німеччині, то нам сказали, що відбудеться зустріч з урядовцями. Вони приїзжають - і серед делегації є той головний, який спочатку обіцяв «Леопарди», а потім не давав. От наші дівчата і спитали: мовляв, коли вже будуть танки?

Не знаю, чи переклали йому цю фразу, але він посміхався. Можливо, наші дівчатка з «Кривбасу» теж дали поштовх, щоби танки почали поставляти (посміхається).

А яка правильна відповідь? 26 «джавелінів», що дорівнює 7,5 млн євро? Цікаво!

Про жіночий «Кривбас»

- Ідея «драйвити» цю історію з Ютуб-каналом і медійною підтримкою виникла у мене ще на старті. Ще до того, як клуби УПЛ почали зобов’язувати мати свої жіночі команди, ми вже почали над цим працювати. І одна людина у Кривому Розі, яка має безпосереднє відношення до міського футболу, мені сказала: «Артеме, ну де жіночий футбол і де Кривий Ріг?» На що я відповів: «Вибачаюсь, дві найкращі футболістки України за всі часи - Ходорєва та Апанащенко, - уродженки нашого міста!»

Кривий Ріг - жіночий футбольний край! Вважаю, зараз цей вид футболу розвивається найбільш стрімко. Не пляжний, не міні, а саме жіночий. Безумовно, ця ніша буде зростати й надалі. Ось зараз жіночий «Кривбас» - у Лізі чемпіонів. Кайфово ж звучить! Або заголовок: «Кривбас» переміг київське «Динамо» 6:0». Це круто.

Ми використовуємо соцмережі, щоби максимально залучити дітей у футбольне життя. Таким чином збільшується наша Академія. Зараз у нас є дівочі команди різного віку. Серіал «Футболістка» дав сильний поштовх! Був великий ажіотаж, телефонували з різних міст і цікавились, як до нас потрапити.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Ютуб-каналу Мамахихотала

Теги

Зроблено в Oranges Guru