Артем Гагарін: Ми повинні бути об’єднані і підтримувати один одного в нелегкий для України час

Артем Гагарін: Ми повинні бути об’єднані і підтримувати один одного в нелегкий для України час}

Віцепрезидент криворізького «Кривбасу» Артем Гагарін відповів на питання Інтернет-видання Український футбол. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- Перш за все, я хочу висловити слова співчуття родинам загиблих і постраждалих під час нещодавньої трагедії у Кривому Розі після обстрілу росії. Кожна така трагедія у будь-якому місті України - це болючий удар по кожному з нас. Йде війна, і ми розуміємо, що це наші сьогоднішні реалії, від яких не втекти. На жаль, нам доводиться жити поруч з неадекватним сусідом. Але я впевнений, що ми здолаємо всі випробування і переможемо будь-якого ворога.

- Як гравці сприйняли звістку про обстріл рашистами Кривого Рогу?

- Звичайно, всі були пригнічені. Гравці, як і наш тренерський штаб і персонал, співчувають всім постраждалим і засуджують той терор, який робить росія. Будь-яка яка інша реакція на цю ситуацію є неадекватною.

- Чи не постраждали під час обстрілу працівники Кривбасу? Чи цілі спортивні споруди: стадіон і база?

- Дякувати Богу, з працівників Клубу ніхто не постраждав. З інфраструктурою також все добре, всі наші об’єкти працюють. У нас продовжуються заняття в Академії, діти тренуються, незважаючи на повітряні тривоги, у нас є бомбосховища. Ми розуміємо, що такими ударами ворог намагається досягти однієї цілі - зупинити українців.

Тому ми ні в якому разі не повинні зупинятися, треба працювати далі на благо України. Ми повинні зробити так, щоб наші діти відчували, що є захищеними і їм є, чим займатися. Багато батьків дітей з Академії «Кривбас» знаходяться зараз на фронті і їм приємно, що їхні діти живуть майже повноцінним життям.

- Як «Шахтар» відрегував на обстріл готелю, в якому мав базуватися перед матчем п’ятого туру УПЛ?

- Дуже добре, що «Шахтар» з розумінням поставився до ситуації. Вранці з керівництвом нашого Клубу зв’язалися представники «Шахтаря», запитали стосовно обстановки в місті та нашого бачення ситуації з прийдешнім матчем. Ми зауважили на важливість проведення гри і підтримці мешканців міста. Також ми порадили інший готель, де «Шахтар» і забронював собі місця. Тому наш матч проти «Шахтаря» в УПЛ буде зіграно 1 вересня у Кривому Розі, згідно з календарем. Ще раз подякую керівництву «Шахтаря» за таку позицію. Молодці!

У минулому сезоні я спілкувався із Даріо Срною на тему повітряних тривог і того, що вони «збивають ритм гри». Таку позицію тоді озвучував «Шахтар». Я сказав Даріо: «У нас люди живуть в цьому ритмі щодня, а ви кажете, що ми не можемо пограти у футбол з перервами на повітряні тривоги».

Тоді я задав Даріо одне питання: «Якщо б у тебе була можливість, навіть теоретична, хоча б один відсоток, зіграти в Донецьку на «Донбас-Арені», ти б скористався цією можливістю?». Даріо відповів: «Звичайно!». От і ми користаємося цією можливістю. Робимо все, щоб «Кривбас» грав у Кривому Розі і підтримував своє рідне місто. Окрема подяка за це нашим захисникам і захисницям».

Наразі дуже хочеться, щоб мешканці Кривого Рогу відчули підтримку людей з усієї України. Ми повинні бути об’єднаними і підтримувати один одного. Футбол - дуже важлива частина для Кривого Рогу, тому що завдяки ньому люди розуміють, що місто живе.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Українського футболу

Теги

Зроблено в Oranges Guru