Артем Гагарін: Вернидуб максималіст і він завжди досягає свого

Артем Гагарін: Вернидуб максималіст і він завжди досягає свого}

Віцепрезидент криворізького «Кривбасу» Артем Гагарін дав інтервʼю Інтернет-виданню Український футбол. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- Артеме, відбулось засідання клубів УПЛ щодо змін у Регламенті. Що там обговорювалося?

- Обговорювалось багато технічних моментів, уточнень по маркетингу, цифровізацію і тд. Більшість часу була присвячена саме цим моментам. Також жваву дискусію викликало питання з приводу перенесення матчів без згоди іншої сторони, яке прийняли минулого року. «Кривбас» ініціював відміну цієї норми і 11 клубів, що є більшістю, нас підтримало. Рішення прийнято! Ми вважаємо, що умови для всіх повинні бути рівними, це один з елементів фейр-плей. 

«Кривбас» із великою повагою ставиться до клубів, які представляють нашу країну в Європі і приносять очки у скарбничку УЄФА, але в УПЛ виступає 16 команд, тому треба враховувати інтереси всіх. Це чесно з нашого боку, адже існує велика ймовірність, що наступного сезону «Кривбас» також буде грати в єврокубках. Ми знаємо, на що йдемо.

- «Кривбас» дуже близький до єврокубків. У якому турнірі мрієте грати – Ліга чемпіонів або Ліга конференцій?

- Зараз казати, що ми боремося за друге-третє місце – це не поважати своїх вболівальників, працівників клубу і, звичайно, команду. «Кривбас» хоче бути першим і ми боремось за чемпіонство. Наразі ми йдемо до своєї цілі, ще нічого не втрачено – будемо боротись до останнього туру. «Кривбас» точно не буде займатись незрозумілими справами і намагатись зайняти третє місце, тому що воно «щось гарантує». Ми взагалі вважаємо, що це прояв нечесної гри і такі речі повинні каратися відповідними органами, щоб більше не було бажаючих і таких прецедентів в цілому.

- Не боїтеся, що Вернидуба можуть вкрасти наші гранди або європейські клуби після успішного сезону «Кривбасу» в УПЛ?

- Якщо вкрадуть - будемо писати заяву в поліцію, щоб Миколайовича повернули. А якщо серйозно, то Вернидуб максималіст і він завжди свого досягає. Зараз у нього, як і у всіх нас, є ціль, до якої ми успішно рухаємося.

- Наскільки збільшиться бюджет «Кривбасу» у разі виходу в єврокубки, чи плануєте посилення менеджерської ланки у клубі, які взагалі плани щодо підсилення команди?

- Є таке прислів’я: «Готуй сани влітку, а взимку віз». Якщо починати готуватися тільки тоді, коли вийдемо в єврокубки, то може бути запізно. Ми вже не один рік вибудовуємо команду, яка, сподіваюсь, буде не тільки достойно представляти Україну в єврокубках, а й заробляти бали в таблицю коефіцієнтів УЄФА.

- Вже є якісь трансферні цілі на літо?

- Генеральний директор «Кривбасу» Володимир Баєнко неодноразово говорив, що наш скаутський відділ працює 24 на 7. Ми в пошуках гравців, з деякими вже підписані попередні контракти і вони приєднаються до нас влітку. Легіонери це чи українці? Нехай буде сюрпризом.

- Який стадіон розглядаєте у якості домашнього для єврокубків?

- З цього приводу у нас насичений тиждень. Сьогодні була нарада з представниками однієї арени, завтра – з двома. Спілкуємось із німецькими клубами з приводу оренди стадіонів. Паралельно з нами працюють й інші українські клуби, які також розглядають ці арени у якості домашніх. Дуже велика кількість нюансів, але час ще є. 

Розповім цікаву історію. Після того, як у пресі з’явилась інформація, що ми розглядаємо стадіони з Німеччини, до мене в дірект інстаграму звернувся представник молдавського «Зімбру». Я тоді не зрозумів, яка в нього посада, але він запропонував Кривбасу свій стадіон. Як виявилося потім, мені писав президент «Зімбру». Це було дуже приємно, що ми познайомились і поспілкувались.

Цікаво, що президент «Зімбру» ще й родом з Кривого Рогу, це стало для нас приємною несподіванкою. Можу сказати точно – «Зімбру» повністю підтримує Україну, допомагає і за це їм велика подяка. Ми будемо налагоджувати стосунки з цим клубом і проводити товариські матчі, тим паче – туди недалеко їздити.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Ukrfootball.ua

Теги

Зроблено в Oranges Guru