Артем Гагарін: ЖФК "Кривбас" орієнтується на молодих та перспективних українок

Артем Гагарін: ЖФК "Кривбас" орієнтується на молодих та перспективних українок}

Віцепрезидент криворізького «Кривбасу» Артем Гагарін відповів на питання кореспондента Інтернет-видання Tribuna про жіночу команду клубу.

- Цього року нас залишили три бразилійки, з двома з яких ми не збиралися продовжувати контракти. На жаль, поїхала і нападниця Габріела Зідой, на неї «Кривбас» розраховував. Але ми підписали двох нових форвардів, а в півзахист запросили досвідчених Христину Єрьоменко та Олену Підгорну. Думаю, команда зуміла компенсувати втрату.

Футболістка збірної Молдови Думітріца Прісекарь була просто розлючена нападом РФ і хотіла вирушити до ЗСУ воювати проти агресора. Ми були захоплені її намірами, але таки зітхнули з полегшенням, коли вона відмовилася від цих планів. Вдячні ми і її колезі по захисному амплуа Амарієль Сонкенг, за те, що футболіста збірної Камеруну залишилася грати в Україні.

Дівчата, як і вся команда, погодилися на деяке зниження зарплати. Цього року ми втратили не лише іноземок, а й перспективних українських футболісток. Але «Кривбас» підписав захисницю Лесю Ольхову та хавбека Даяну Семків, з якими велися переговори ще взимку. Коли стало відомо, що «Житлобуд-1» не буде заявлено на сезон 22/23, ми запросили до нас нападника Юлію Зубар.

Топфорварда Поліну Янчук хотіли бачити у своєму складі, мабуть, усі клуби України. І коли вона відмовилася продовжувати контракт із «Шахтарем», «Кривбас» підписав її на три роки. Трансферне вікно ще відчинене, можливо, ми заявимо когось із легіонерів. Не виключено, що це будуть іноземки, які вже виступали у нашому чемпіонаті. Політика «Кривбасу» залишається незмінною.

Насамперед ми орієнтуємось на молодих та перспективних українок. Але можемо посилитись і досвідченими футболістками як з нашим, так і з іноземним паспортом. Прямо зараз у команді 22 гравчині. Але ми ще припускаємо точкове посилення. І, швидше за все, когось із футболісток віддамо в оренду.

Не хочемо створювати надмірну конкуренцію, дівчатам потрібна ігрова практика, а в багатьох українських командах зараз складнощі з комплектацією. Спортивні агенти у жіночому футболі зацікавлені трохи менше, тут суми контрактів гравчинь нижчі. Цього року плутанина дала можливість деяким діячам без ліцензій та дозволу працювати в Україні та ще більше посилити хаос.

Учасниць нашого чемпіонату переманювали не найчистішими прийомами. Втім, порядних агентів знайти, звісно ж, можна. Після того, як почалася повномасштабна війна, ми вивезли команду до Кельна. У Німеччині у складі делегації представниці «Кривбасу» зустрічалися з німецьким канцлером Олафом Шольцем та розповідали про ситуацію у нас у країні. Клуб допомагає армії та криворізькій теробороні. Ми як можемо наближаємо перемогу України», – сказав Артем Сергійович.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Tribuna.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru