Артур Микитишин: Влітку чекав до останнього, що зможу повернутись до "Кривбасу"

Артур Микитишин: Влітку чекав до останнього, що зможу повернутись до "Кривбасу"}

Півзахисник криворізького «Кривбасу» Артур Микитишин відповів на питання Інтернет-видання Sport Express. Найактуальніші моменти інтервʼю до вашої уваги.

- Артуре, нещодавно ти вдруге повернувся до «Кривбасу». Кажуть, що двічі в одну річку не увійдеш. Твій випадок - виключення з правил?

- Я так не вважаю. Хотів повернутись до «Кривбасу» ще влітку. На жаль, тоді це не вийшло. І «Кривбас», і я хотіли продовжити співпрацю, хотіли бути разом, але маємо що маємо. Ну нічого, головне, що я знову з клубом. Впевнений, тепер все у нас з «Кривбасом» буде добре.

- Рівень конкуренції у «Кривбасі» наразі просто зашкалює. Чи готовий ти до цього та яким бачиш своє майбутнє у клубі?

- Конкуренція - це нормальне явище у будь-якій команді, я її не боюсь. Ти маєш грати та демонструвати найкращі якості, аби її виграти. Перший тайм, другий… Неважливо, з якої хвилини ти на полі - ти повинен виходити і доводити свої претензії на місце у старті. Дуже вдячний «Кривбасу» за те, що надав мені другий шанс. Моє майбутнє? Все буде добре.

- У Кривому Розі ти грав на декількох позиціях: крайнього півзахисника та навіть нападника. Все ж яка позиція є для тебе оптимальною? Якби ще колись довелось зіграти на вістрі, впорався б?

- Ще з дитинства завжди грав на флангах: лівий, правий. Перед одним із матчів у «Кривбасу» були травмовані нападники, і Юрій Вернидуб запитав у мене, чи зможу зіграти центрфорварда. Я без вагань відповів, що так, такий досвід уже був. Тому вийшов, відіграв, без проблем. А моя рідна позиція - лівий чи правий нападник. А взагалі, де тренер мене бачить, там і готовий зіграти. 

- Наразі ти на зборах з «Кривбасом». Дуже багато цікавих суперників серед спаринг-партнерів. Іспанія за умовами підготовки відрізняється від більш звичної для клубів УПЛ Туреччини?

- Так, різниця є. По-перше, це якість футбольних полів. Як на мене, на Піренеях вони кращі. Якість газону, більш м’яка тепла сонячна погода. Бо в Туреччині часто у цю пору року прохолодно та сильний вітер. Одним словом, усі умови для якісної підготовки, за що окреме дякую керівництву ФК «Кривбас» та нашим воїнам ЗСУ, завдяки яким ми можемо займатись улюбленою справою.

- Після оренди у «Кривбасі» влітку 2023-го за чутками ти міг залишитись в Кривому Розі. Чому тоді не вийшло з цим варіантом?

- Тоді були деякі нюанси, які знає мій агент. І я, і «Кривбас» очікували вирішення питання трансферу, але щось пішло не так. Можна сказати, що клуби не зуміли дійти згоди. Я чекав до останнього, що все-таки повернусь до «Кривбасу». Навіть вже розпочався новий сезон, але згодом стало зрозуміло, що все ж таки не вийде. Тоді я дав згоду на варіанти «Шахтаря» з орендою. Одним з таких була тоді «Олександрія».

- Давай перейдемо до твоїх юнацьких років, адже мало що про це відомо. Коли ти вперше зацікавився футболом та як почав ним займатись?

- Ще з дитинства я цікавився футболом. Тим більше, мій батько, Петро Микитишин, грав на аматорському рівні – це чемпіонат області за івано-франківський «Тепловик». Амплуа – воротар, хоча починав на позиціях лівого та правого захисника. Він завжди брав мене з собою на матчі, у тому числі на виїзні. Щодо мене, то вже з 5 років я почав грати та тренуватись. Можна сказати, що зміг перевершити батька, адже досяг професійного рівня та не збираюсь на цьому зупинятись.

- Ти приєднався до Академії «Шахтаря» у 16-річному віці? Згадай, будь ласка, як це було. Хто був той скаут, який запросив тебе до одного з грандів українського футболу? Якою була ця історія?

- Мене викликали до збірної України U-17, і це був мій дебютний виклик до синьо-жовтих. Тоді головним тренером був Олександр Петраков. Ми грали на турнірі пам’яті Валерія Лобановського, мені було 16 років. Після гри проти Туреччини зателефонував селекціонер Іван Михайлович Коцюба з пропозицією приєднатись до «Шахтаря». Я не очікував такого, але одразу погодився. Зрозумів, що це мій шанс. Влітку 2019 року майже одразу і переїхав до «гірників».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Sport-Express.ua

Теги

Зроблено в Oranges Guru