Бізімана і Соса зіграли за збірні у відборі до Кубку Африканських Націй 2025

Бізімана і Соса зіграли за збірні у відборі до Кубку Африканських Націй 2025}

Футболісти криворізького «Кривбасу»: півзахисник Джихад Бізімана і нападник Даніель Соса повертаються до розташування червоно-білих після виступів за свої національні збірні відповідно Руанду та Нігер, у двох відбіркових матчах до Кубку Африканських Націй 2025.

Національна команда Руанди у 3 турі грала з Беніном на полі суперника. Команда Джихада Бізімани пропустила швидкий мʼяч і довго поступалася мінімально, проте суперник закріпив перевагу в середині другого тайму, забивши руандійцям ще двічі. На 74-й хвилині Бізіману зняли з гри, а рахунок більше не змінювався – 3:0 на користь Беніну.

У 4 турі Бізімана разом зі своєю збірною протистояв Беніну на домашній арені. Щоб продовжувати боротьбу за вихід на Кубок Африканських Націй руандійцям потрібна була лише перемога. Втім наприкінці першого тайму гості вийшли вперед.

Перевернути хід гри Руанді вдалося в середині другої половини матчу. Бізімана розпочав атаку передачею до штрафної, де після скидки головою від партнера відзначився Іннокент Ншуті. А вже в наступній атаці Бізімана заробив пенальті, коли був першим на мʼячі, але його вдарив суперник ззаду. Сам Джихад і взявся виконувати 11-метровий, зробивши це безпомилково – 2:1.

Після чотирьох турів у відборі на Кубок Африканських Націй в групі D ситуація така: Нігерія – 7 очок (3 матчі), Бенін – 6 (4), Руанда – 5 (4), Лівія – 1 (3). До фінальної частини турніру потраплять по дві найкращих збірних з кожного квартету.

Щодо Соси, то у 3 турі Нігер протистояв Анголі на виїзді, лідеру своєї групи. Втримувати нічийний результат гостям вдавалося до 75-ї хвилини, аж поки господарі не отримали право на пенальті, який і реалізували. За 10 хвилин ангольці подвоїли перевагу і встановили фінальний рахунок 2:0. Даніель Соса відіграв повний матч.

У 4 турі Соса провів всі 90 хвилин у поєдинку проти Анголи. Збірна Нігеру на власному полі мінімально поступилася з рахунком 0:1, пропустивши єдиний мʼяч на стартовій хвилині гри.

Після чотирьох турів у групі F ситуація наступна: Ангола – 12 очок, Судан – 7, Гана – 2, Нігер – 1. Команда Даніеля Соси залишає за собою лише теоретичні шанси потрапляння на КАН-2025.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

 

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru