Богдан Лєвічєв. Історія ексворотаря "Кривбасу". Про жахливе ДТП та повернення у футбол

Богдан Лєвічєв. Історія ексворотаря "Кривбасу". Про жахливе ДТП та повернення у футбол}

Богдан Лєвічєв розпочав свій шлях в Академії «Дніпра». В родині хлопця не було навіть питань щодо того, з чим він повʼяже він своє життя. Адже батько Богдана був голкіпером у місцевому «Дніпрі-75» та професійно займався футболом.

В 11 років у хлопця виявили проблеми із серцем. За таких обставин йому заборонили грати у футбол - це був важкий час для родини футболіста. Але через рік Богдану зробили операцію й він повернувся до футболу – тепер захищає кольори Академії МДЮСШ Дніпро. Після декількох років виступів за МДЮСШ потрапляє на олівець тренерів Академії «Кривбас».  

Далі – дебют за юнацьку команду, U-19, та навчально-тренувальні збори з головною командою клубу в Туреччині. Там талановитий голкіпер дебютує за основу в контрольному матчі. Й здавалось попереду перспективи та розвиток. Але у тому ж 2021 році сталась подія, яка назавжди змінили життя футболіста. У Дніпрі автівка, у якій перебував Богдан разом з друзями, на великій швидкості влетіла у стовп. На щастя, хлопці народилися у сорочці, адже у такому страшному ДТП всі залишились живими. З того моменту життя футболіста поділилося на до та після.

Богдан згадує той день і каже, що був вечір матчів чемпіонату Європи. Разом із хлопцями вони дивилися футбол. Майже опівночі компанія друзів вже збиралась додому. Зазвичай йшли пішки, але того дня все склалося інакше. Хлопцям зателефонував товариш і запропонував підвезти.

На одному з ділянків дороги водій не впорався з керуванням. Богдан сидів поруч з водієм, і як сам наголошує, щось підказало йому чи не вперше в житті пристебнути пасок безпеки, що і врятувало йому життя.

- Побачив, що ми звертаємо не туди та не вписуємось в поворот. Після удару я відключився, напевно, у мене була така реакція мозку. Прийшов до тями там же. Ми були затиснуті у авто. Поруч було багато людей. Дуже переживав за хлопців позаду, почав їм кричати. Спочатку не зрозумів, де мої ноги, адже не відчував їх через шоковий стан, - згадує Богдан.

Вже у лікарні футболісту діагностували переломи обох ніг та стегон. Лєвічєв тримав складні закриті переломи зі зміщенням. Хлопцю зробили операцію і поставили титанові спиці. Вже по ходу операції лікарі виявили, що у хлопця також розірвані хрестоподібні звʼязки та латеральна колатеральна звʼязка правого коліна. Це саме ті травми, які не відновлюються на 100%. Богдан прийняв дуже важке рішення для себе – закінчити з професійним футболом.

Одразу після цієї страшної аварії керівництво ФК «Кривбас» звʼязалось з батьками Богдана.

- Я спілкувався з мамою Богдана. Висловив підтримку, адже в такі моменти це надзвичайно важливо. Окремо хочу подякувати президенту «Кривбасу» Костянтину Караманцю за його не тільки чітку позицію як керівника, а і як людини. Ми підтримували Богдана не лише морально, а й фінансово, ми продовжували виплачувати йому зарплатню, допомагали у відновленні. Адже ми розуміли свою відповідальність за Бодю, як за члена великої червоно-білої родини. Дуже приємно, що він зміг не тільки повернутися до нормального життя, а ще й до улюбленої справи, - зазначив віцепрезидент ФК «Кривбас» Артем Гагарін.

Після завершення курсу відновлення Богдан працевлаштувався до МДЮСШ Дніпро, де почав тренувати юних воротарів та потроху повертався до футбольного життя. Хлопець закликає на своєму прикладі ніколи не здаватися.

- Запамʼятайте, будь-ласка, одне, що Бог не пробачає деякі помилки. Тому, якщо ви думаєте, що це просто збіг обставин, то це не так. Ви самі створюєте свою долю, тому одразу хочу вас застерегти – ніколи не думайте, що вам все зійде з рук просто так, за будь-які вчинки треба платити, - наголошує Богдан.

Через півроку після аварії хлопець тривалий час не міг визначитись, що тепер йому робити і чим займатися. Але хлопець прийшов до того, що хоче допомагати дітям розвиватися, тим паче він сам пройшов цей шлях – з Академії до першої команди. Наразі працює з дітьми та підлітками, виховує воротарів в Академії «Кривбас». Також вдосконалюється як фахівець, навчається, отримує відповідні дипломи.

- Все почалось з того, що ми приїхали до Кривого Рогу з командою МДЮСШ грати в ДЮФЛУ проти криворізької команди. Тут я зустрівся із Андрієм Жигалюком, ми поспілкувались. Мені було цікаво, як наразі працюють тренери воротарів Академії. Потім зʼясувалось, що «Кривбас» у пошуку тренерів воротарів для Академії. Я зацікавився цим варіантом, а згодом мені зателефонували та запропонували перейти на роботу до червоно-білої родини, - розповідає Богдан.

Після невеликого стажування Богдан залишився працювати в Академії «Кривбас». Говорить, що йому приємно спостерігати за розвитком юних воротарів і радий тому, що може допомагати хлопцям в цьому. За два роки відсутності, поки Богдан знаходився у Дніпрі, він відзначає розвиток та прогрес в інфраструктурі ФК «Кривбас». Професійно займатися футболом Богдан вже не зможе через заборону лікарів. Але повністю завʼязати з футболом все ж не в силах, та іноді виступає за ветеранську команду «Кривбасу».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru