"Чорноморець" - "Кривбас" 2:1

"Чорноморець" - "Кривбас" 2:1}

«Кривбас» зіграв виїзний матч 1/8 фіналу Кубку України. Сьогодні наша команда в гостях зустрічалась з одеським «Чорноморцем». Три зміни у старті порівняно з поєдинком чемпіонату у Полтаві зробив Юрій Вернидуб. Досвідчений Рябов вийшов у центрі оборони замість Стецькова, у опорній зоні Приходько змінив Іліча та Кузик на фланзі півзахисту Кузик замість Задераки.

Як і говорив у інтервʼю наставник «Кривбасу», ротація на двох фронтах – річ потрібна. Початок матчу пройшов у рівній боротьбі за мінімальної переваги криворіжців. Перший же реальний момент біля воріт Варакути став результативним. Кожушко виграв боротьбу у Гучека, відібрав мʼяча, вийшов на ворота під кутом та дочекався Приходька – 0:1!

«Кривбас» діяв доволі грамотно: спокійно в обороні та вибігаючи у атаку при першій же нагоді. Так, пізніше ми мали і другий непоганий шанс, аби забити. Вакулко кинув у прорив Кожушка, Олег вискочив один на один, але пробив у воротаря, який встиг вийти з воріт. Добивання – повз ворота. «Чорноморець» у першому таймі нічим біля наших воріт, на щастя, не запамʼятався.

Другий тайм розпочався з обміну ударами. Одесити вгатили «по горобцях» з дальньої дистанції, а от відповідь «Кривбасу» була що треба. Після корнеру та відскоку з лінії штрафного в дотик потужно стріляв Хомченовський – Варакута зумів парирувати важкий мʼяч. Згодом одесити провели, мабуть, першу небезпечну атаку в матчі. Бойчук пробивав у ближній кут з меж карного майданчика – поруч зі стійкою.

«Чорноморець» перехопив ініціативу, й їх атаки з кожною хвилиною ставали все гострішими. Хоча і «Кривбас» знову міг забивати свій гол. Коли Дібанго відібрав мʼяча у Бадібанги, пройшов та стріляв у ближню девʼятку – трохи вище. А от одесити свій гольовий епізод реалізували. На 66 хвилині бразилець Дада пробивав з меж штрафного – рикошет й мʼяч таки закотився у ворота – 1:1.

У подальшому одесити таки перехопили ініціативу, а от нашим хлопцям було важкувато: багато сил залишили у Полтаві. У декількох моментах нам дійсно пощастило, коли мʼяч мало не залітав у ворота. Відбившись від навали, криворіжці вирівняли гру в останню 10-хвилинку. Двічі непогано проривались до воріт суперника після ефектних дій Кузика, але забити не пощастило.

І коли вже здавалось, додаткового часу не уникнути, господарі забили. Пішла подача зі стандарту, удар головою, Кліщук потягнув, але з добиванням Шпорна було впоратись вже нереально. 2:1 - криворіжці припиняють боротьбу за Кубок України на цій стадії та тепер повністю сконцетруються на УПЛ.

27 вересня 2023 року. Кубок України-2023/2024. 1/8 фіналу. Одеса. Стадіон «Чорноморець». +26 градусів.

«Чорноморець» (Одеса) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 2:1 (0:1)

Арбітр: Софія Причина (Львівська область).

Асистенти арбітра: Марина Стрілецька (Суми), Світлана Грушко (Київська область).

Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу: Олег Деревінський (Хмельницький).

Голи: Клім Приходько (Олег Кожушко), 14 (0:1). Дада, 66 (1:1). Йон Шпорн, 90+3 (2:1).

«Чорноморець» (Одеса): 1. Данило Варакута, 3. Віталій Єрмаков, 5. Лука Гучек (79. Володимир Салюк, 17), 9. Ілля Путря (к), 45. Максим Брагару, 27. Олександр Васильєв, 7. Орест Кузик (97. Дада, 46), 8. Йон Шпорн, 77. Андрій Штогрін, 70. Самсон Ієде, 11. Богдан Бойчук (29. Владислав Вакула, 65).

Запасні: 99. Олексій Шевченко, 31. Олег Білик, 10. Гай Хадіда, 39. Зігі Бадібанга, 20. Артур Авагімян, 21. Ілля Ухань.

Головний тренер: Роман Григорчук.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук, 7. Андрій Понєдєльнік, 2. Вʼячеслав Рябов, 13. Данило Бескоровайний (5. Тимур Стецьков, 46), 55. Іван Дібанго, 8. Джихад Бізімана, 6. Клім Приходько (23. Хрвоє Іліч, 64), 21. Денис Кузик, 22. Юрій Вакулко (14. Максим Луньов, 68), 10. Дмитро Хомченовський (к), 78. Олег Кожушко (27. Роман Дебелко, 46).

Запасні: 1. Богдан Хома, 17. Владислав Семотюк, 97. Жан По, 11. Микита Татарков, 45. Володимир Вілівальд.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Володимир Салюк, 67. Максим Брагару, 90+1 - Джихад Бізімана, 38. Максим Луньов, 78. Хрвоє Іліч, 86. Андрій Понєдєльнік, 90+6.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru