ЧЄ з кіберфутболу у Кривому Розі. День другий

ЧЄ з кіберфутболу у Кривому Розі. День другий}

Представники 11 національних команд продовжують змагатися за звання чемпіона у дисципліні eFootball PES 2021. Щорічний чемпіонат Європи з кіберфутболу вперше відбувається в Україні.

«Символічно, що чемпіонат Європи з кіберфутболу проводять у Кривому Розі, місті, де почалось відродження професійного футболу. Такі заходи трансформують промислове місто у туристичний та футбольний центр. Вдячний Офісу Президента та організаторам за можливість провести змагання у рідному Кривому Розі», — зазначив народний депутат України Юрій Корявченков.

До Рогу приїхали представники 11 національних команд з Азербайджану, Хорватії, Угорщини, Північної Македонії, Чорногорії, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччини, Туреччини та України.

«Найбільш масово е-футбол розвивається у великих містах України: Києві, Львові, Харкові, Вінниці та Одесі. Однак стати членом української збірної можуть і мешканці невеликих населених пунктів.

Для цього варто бути авторизованим користувачем симулятора, багато та вправно грати, а також пройти кваліфікаційний відбір», — пояснив Арсеній Салай, віце-президент Української Асоціації електронного футболу, принципи відбору у збірну України.

Паралельно офіційному чемпіонату відбувається Kryvbas FIFA Cup — змагання серед аматорів. Переможець турніру отримає приз — Sony PlayStation 5 від ФК «Кривбас». Переможець також отримає можливість стати офіційним представником клубу на турнірах з віртуального футболу.

«Радію, що сьогодні Кривий Ріг приймає не лише офлайн-матчі, але й турнір із кіберфутболу. Кандидатуру переможця Kryvbas FIFA Cup ми розглянемо у якості представника «Кривбасу» в електронних видах спорту на наступний сезон», — наголосив генеральний директор футбольного клубу «Кривбас» Володимир Баєнко.

«Мій перший PES — гра 2005 року. Професійний кіберспорт прийшов у моє життя через 10 років — у 2015-му. За цей час я вже встиг взяти участь у різноманітних турнірах, найважливіші з яких — Euro2020 та Euro2021.

На цьому чемпіонаті принциповими суперниками для нашої збірної є гравці Туреччини та Португалії», — розповів гравець збірної України з кіберфутболу Ігор Любчак.

Недарма українській е-гравець згадував Португалію. Саме представнику цієї країни він поступився у чвертьфіналі — 0:2 та 1:6, та припинив свій виступ на турнірі.

У решті чвертьфінальних поєдинках Туреччина здолала Хорватію, Сербія переграла Чорногорію, а Північна Македонія пройшла Азербайджан.

24 серпня на чемпіонаті Європи — завершальний день. У півфіналах зійдуться пари Туреччина — Португалія та Сербія — Північна Македонія.

Інші результати другого дня турніру:

Азербайджан - Португалія 1:1

Румунія - Хорватія 0:2

Північна Македонія - Словаччина 5:1

Азербайджан - Угорщина 6:1

Румунія - Чорногорія 0:1

Північна Македонія - Україна 2:1

Нагородження переможців турніру відбудеться на стадіоні «Гірник». Потім, о 17:30, почнеться Суперматч, де зіграють символічні збірні України та Європи.

У матчі разом зіграють учасники чемпіонату та відомі футболісти — Младен Бартулович, Микола Кашевський, Віталій Віценець, Сергій Шищенко, Володимир Баєнко, Сергій Назаренко, Геннадій Приходько, Євген Яровенко, Олексій Чередник та інші.

Тренери команд — легендарний футболіст Анатолій Демяненко та одіозний президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк.

Організатори чемпіонату Європи:

Європейська кіберспортивна федерація (EEF) у співпраці з Міжнародною кіберспортивною федерацією (IESF).

Локальний представник цих організацій в Україні: Федерація кіберспорту України (UESF), Українська асоціація електронного футболу (УАЕФ)

Турнір відбувається за підтримки Офісу Президента України, Української асоціації футболу та виконкому Криворізької міської ради.

Генеральний партнер:

Компанія «Рудомайн». РУДОМАЙН - залізна опора успішної діяльності.

Офіційні партнери:

Будівельна компанія «Стройінвест» та девелоперська компанія ОДН: Інвестуй. Будуй. Керуй.

Інформаційний партнер: Телеканали Футбол 1/2/3.

Теги

Зроблено в Oranges Guru