Данило Бескоровайний: Дуже приємно вписати себе в історію відродженого "Кривбасу"

Данило Бескоровайний: Дуже приємно вписати себе в історію відродженого "Кривбасу"}

Захисник криворізького «Кривбасу» Данило Бескоровайний дав інтервʼю Інтернет-виданню Український футбол. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

У матчі проти «ЛНЗ» ви забили свій дебютний гол в УПЛ. Для вас це особливий момент?

‒ Здійснилася моя мрія, тому що з дитинства я виховувався у «Кривбасі» та мріяв потрапити до першої команди та відзначитися голом. Як місцевому, мені дуже приємно вписати себе в історію відродженого «Кривбасу».

Півроку тому ви повернулися до України, погравши тривалий час за кордоном. Як змінився Кривбас за цей проміжок часу?

‒ Я дуже щасливий повернутися додому та здійснити свою мрію. Я хотів бути з командою у складні часи. Радий, що зараз граю в такому колективі.

Вернидуб на початках справив на вас особливе враження?

‒ Ми маємо дуже якісного тренера, який знає, як досягати результату, розвивати футболістів та поставити гарну гру. Я не думаю, що треба багато говорити про тренера. Там, де він тренує, там є результат. Юрій Миколайович любить працювати та розвивати молодь.

Я не просто так розпитував про Вернидуба, адже ви прийшли в «Кривбас» з бекграундом гри у Європі на хорошому рівні.

‒ Мені дуже пощастило пограти в хороших клубах. В «Атлантасі» тоді ми посіли четверте місце, але через фінансові проблеми президент клубу був змушений знятися з чемпіонату Литви.

За чотири з половиною роки гри у Словаччині я отримав надзвичайний досвід. Я дуже щаслива людина, що я міг розвиватися в таких умовах. Так, «Дунайську Стреду» я залишав на негативі через спортивного директора. Я ні про що не шкодую.

Попри всі труднощі чемпіонат України не скотився у прірву, а команди тримають досить пристойний рівень. Погоджуєтеся з цим?

‒ Навіть час війни можна побачити, як «Кривбасу» вдається знаходити непоганих гравців. Того-таки Капіча запросили вільним агентом, а через рік пішов та приніс в бюджет клубу непогані гроші.

100%! Попри все ми повинні жити своїм життям. Щоб і спорт, і життя людей рухалося далі. Ми підтримуємо наші Збройні сили на передовій. Отримуємо повідомлення від військових: Хлопці, ми вас підтримуємо. І вони навіть там знаходять можливість подивитися матчі «Кривбасу». А ми, в свою чергу, дуже переживаємо і молимось за них. Слава Україні!

Особисте спілкування з військовими додатково вас мотивує?

‒ Я сам з Кривого Рогу. Знаю багатьох хлопців, які зараз на передовій. Дивлячись на хлопців та дівчат, які нас захищають, ми усвідомлюємо, що на їх плечах зараз тримається країна.

В одному з інтерв'ю ви обмовилися, що після тріумфального ЧС-2019 U-20 для збірної України до вас був інтерес з боку провідних європейських клубів. Наскільки ви були близькі опинитися в чемпіонаті топ-5?

‒ Після півфіналу з Італією до мене підійшов їх головний тренер та похвалив мене за той матч. Привітав з перемогою, а після фіналу на мого агента вийшов імпресаріо від «Лаціо», з яким ми зустрічалися у Львові.

Він розповів про інтерес до мене, але питання полягало у тому, що в трансферне вікно можна підписувати лише двох легіонерів. Він сказав, що ми вступаємо в перемовини з «Дунайською Стредою» про трансфер і не зійшлися у фінансах.

В якому топ-чемпіонаті мріє опинитися Данило Бескоровайний?

‒ Однозначно АПЛ. Це найсильніший чемпіонат, де висока конкуренція та насичений графік. Вболіваю за наших хлопців, які там грають.

Улюблена команда в Англії?

‒ МЮ. Я виріс на легендарних протистояннях Сера Алекса з Венгером в «Арсеналі», потім з Моурінью в «Челсі».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Українського футболу

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru