Денис Мацебура: Будуємо історію жіночого футболу України прямо зараз, тут у "Кривбасі"

Денис Мацебура: Будуємо історію жіночого футболу України прямо зараз, тут у "Кривбасі"}

Сьогодні у нас інтервʼю зі старшим тренером криворізьких ЖФК «Кривбас-2» та ЖФК «Кривбас» U-15 Денисом Мацебурою, людиною, яка за короткий термін створила дві сильні команди в структурі Клубу. Тренером, який привів ЖФК «Кривбас» U-15 до перемоги в Кубку дівочої ліги України. Вихованки Мацебури викликаються до лав збірних України, а найкращі зараз вже тренуються з головною жіночою командою «Кривбасу». Сьогодні ми поговоримо з тренером про плани на майбутнє.

- Денисе Олександровичу, розпочнемо з минулого сезону, дебютного для вас та для наших команд. Яким він вийшов? Над чим ще потрібно працювати?

- Дебютний сезон видався дуже цікавим та насиченим. Почали з того, що за ініціативи та підтримки віцепрезидента ФК «Кривбас» Артема Гагаріна ми створили першу в структурі Академії дівочу команду – WU-15. Потім були перші кроки, які були направлені на створення гарного мікроклімату в колективі, побудови тренувального процесу з урахуванням того, що це дівчата, які знаходяться у підлітковому віці. Також багато часу я приділяв та приділяю психологічній складовій, тому що вважаю це одним з найголовніших аспектів в роботі тренера.

Цей рік був дійсно історичним, тому що за короткий період часу ми змогли стати чемпіонами України: здобули Кубок Дівочої Ліги України WU-15. Наші дівчата довели, що все можливо, якщо вірити у свою мрію та наполегливо працювати.

Згодом знову ж таки не без активної участі Артема Сергійовича було прийнято рішення про створення дублюючої жіночої команди «Кривбасу» - ЖФК «Кривбас-2», яка дебютувала в Першій Лізі України та здобула свої перші історичні перемоги. Нова команда – це новий виклик, тому ми одразу ж взялись до роботи.

Цей колектив дав змогу молодим футболісткам отримати безцінний досвід виступів у дорослому футболі. Саме завдяки цій команді нашим талановитим гравчиням згодом було легше адаптуватися до нового рівня, зовсім інших швидкостей та зробити крок вперед у професійному розвитку.

Так, працювати завжди є над чим. Це і індивідуальна майстерність, і тактичні розуміння, і психологія та ще багато інших моментів, які завжди потребують уваги та які потрібно постійно розвивати та вдосконалювати у підопічних.

- Як вам вдається поєднувати роботу в «Кривбасі-2» та «Кривбасі» WU-15?

- Сам не знаю (посміхається). А якщо без жартів, то це не дуже складно, якщо добре знаєш свою роботу, любиш її та віддаєшся на всі сто. Завдяки професійному відношенню дівчат до справи я не відчуваю труднощів, адже ми – одна велика червоно-біла родина. Щодо двох команд, то тренування відбувались по черзі, з урахуванням вікових особливостей дівчат

- Які зміни відбулись під час зимового міжсезоння? Коли команди поновлюють роботу?

- Головна зміна це те, що ЖФК «Кривбас-2» припиняє виступи у Першій лізі, команда розформована. Деякі футболістки з дублю наразі перебувають у тренувальному процесі з першою командою. Інші ж вирішили спробувати здобути досвід з іншими клубами. Всім, хто пішов, бажаю тільки успіхів та яскравого футбольного майбутнього. Ви – великі молодчинки.

- Щодо ваших обовʼязків наразі після цих змін. Якими вони тепер є?

- Найголовніший обовʼязок - розвивати та готувати дівчат для головної команди «Кривбасу». Зробити максимально так, аби цей перехід був для дівчат комфортним. Щоб вони були готові до виступів на найвищому рівні з психологічної, технічної та моральних точок зору. Вони повинні бути готові з часом допомагати головній команді здобувати перемоги. Також важливим завданням для мене є пошук талановитих футболісток по всій Україні.

- Користуючись можливістю, можете запросити талановитих українських дівчат до Академії «Кривбас»…

- Скажу так, ми будуємо історію жіночого футболу України прямо зараз, тут у «Кривбасі». Для цього в нашій футбольній Академії завдяки президенту Костянтину Федоровичу Караманцю створені всі умови для прогресу та професійного розвитку молодих гравчинь. Тому, якщо є бажання нам допомогти - раді будемо вітати у великій родині «Кривбас»!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru