Денис Мацебура: Цілі WU-15 залишаються найвищими - перші місця та тільки перемоги

Денис Мацебура: Цілі WU-15 залишаються найвищими - перші місця та тільки перемоги}

Старший тренер криворізького «Кривбасу» WU-15 Денис Мацебура - про готовність команди до нового сезону Дівочої ліги.

- Денисе Олександровичу, як проходить підготовка команди до старту Дівочої ліги України 2024/25?

- Сезон для нас розпочнеться вже найближчого понеділка - 7 жовтня. Перша гра - домашня, тому розраховуємо на підтримку вболівальників, вона дуже потрібна нашим юним футболісткам. Розуміємо, що перша гра - дуже важлива і треба розпочати з перемоги.

Підготовка до матчу проходить в одноразовому режимі. Кожен тиждень ми проводимо контрольні матчі, для того щоб подивитися, які моменти відпрацьовані добре, а де ще треба вдосконалюватися. Зараз до команди повертаються дівчата, які брали участь у Турнірі розвитку УЄФА разом зі збірною України WU-15. Тому готуємося у повному складі до першої гри проти «ОФКІП-Полісся».

- В минулому сезоні «Кривбас» WU-15 вдруге поспіль став чемпіоном України. Які цілі ставите на цей сезон?

- Я, як тренер, і футболістки ставимо перед собою максимальні цілі та намагаємося досягати їх. Готові зробити для цього багато, зокрема дівчата на полі. В першу чергу, моя основна задача - розвивати та готувати футболісток для нашої головної жіночої команди «Кривбасу». А вже ставати чемпіонами та зароджувати у дівчат дух переможців - на другому місці, але обов'язково на цьому ми теж робимо великий акцент. Так як за 2,5 роки ми жодного разу не зіграли внічию, а тільки вигравали, тому наші цілі залишаються найвищими - перші місця та тільки перемога.

- У складі команди з'явилися нові гравчині. Як проходить їх адаптація в команді? Чи задоволені ви підсиленням?

- Це такий безперервний процес омолодження команди за віком. Дівчата, які досягають певного рівня та віку, можуть переходити до жіночої команди та допомагати на рівні Вищої Ліги. Я в свою чергу, намагаюся знаходити їм заміну за рахунок нових молодих футболісток, які у нас на перегляді здебільшого з інших міст.

На даний момент в команді сім новачкинь, дві з яких – футболістки збірної України WU-15. Хтось з дівчат швидке адаптувався, комусь треба трохи більше часу, тому що вперше в житті вони опинились в колективі, де треба швидше ставати самостійними та дорослішати. Це таких процес, який у футболісток та футболістів у житті постійний, тому швидше справлятимешся, тим буде легше.  Якщо в цілому взяти, то наші новачкині дуже добре адаптувалися, зокрема за рахунок підтримки від дівчат, які вже давно в команді.

- Які клуби вважаєте нашими основними конкурентами на першому етапі?

- Ніколи намагаюся не виділяти когось одного з суперників. Я говорив і буду говорити команді про те, що зараз треба максимально серйозно відноситися до кожного клубу та поважати кожного суперника. Тому що там теж робиться величезна робота та йде своя підготовка. Там теж є бажання, інакше який сенс брати участь у змаганнях.

Тому я не можу виділити якусь одну команду, всі суперники - гідні та сильні. І до кожного з них ми будемо плідно готуватися, з усією відповідальністю.

- Як ви вже сказали, до розташування «Кривбасу» WU-15 повернулися три футболістки, які брали участь у Турнірі розвитку УЄФА разом зі збірною WU-15. Як дівчата проявили себе у збірній?

- Я завжди слідкую за своїми футболістками, які викликаються до збірної. Завжди намагаюся бути з ними на зв'язку, кожен день спілкуюсь та підтримую їх, з'ясовую певні моменти: що виходить, а що – ні. Намагаюся підтримати та щось підказати навіть на відстані.

Як я дізнавався у тренерського складу збірної, дівчата залишили дуже хороші враження. Майже в кожній грі вони виходили у стартовому складі та дуже добре проявили себе. Не дивлячись навіть на те, що деякі гравчині грали на інших для себе позиціях, вони все одно показали свою майстерність та бажання приносити користь нашій збірній.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru