Денис Мацебура: Дуже велике бажання розвиватися як тренер в жіночому футболі

Денис Мацебура: Дуже велике бажання розвиватися як тренер в жіночому футболі}

Старший тренер дівочої команди криворізької ФА «Кривбас», «Кривбасу» WU-15, Денис Мацебура відповів на питання Інстаграм-проєкту Sports_ua.

- Як дівчатам потрапити у жіночий футбол?

- Потрапити у жіночий футбол для дівчат наразі не становить проблем. Жіночий футбол в нашій країні наразі дуже сильно розвивається та стає популярним! В нашій Академії є три вікові групи дівчат, які займаються та щодня покращують свої навички. Запрошуємо дівчат до нас в Академію у будь-які вікові категорії.

- Чи плануєте розвиватися саме тут, чи є в планах перехід в чоловічий футбол?- Дуже велике бажання розвиватися як тренер в жіночому футболі, маю великі та амбітні цілі та плани стосовно цього. Працюючи тренером дівочої та жіночої команд, я зробив багато висновків та оформив це у своїй роботі «Психологічні особливості розвитку жіночої (дівочої) футбольної команди». І вже неодноразово з цією темою я виступав на тренерських курсах для тренерів, які отримують ліцензії

- Якими навичками та якостями повинен володіти сучасний тренер, на вашу думку?

- Головне - це психологія, та бути на одній хвилі з командою. Це допоможе як тренеру, так і команді. Розуміння того, що саме хоче тренер - це вже 80% успіху та якісної роботи в цілому. Також це комунікація та вміння зробити круту атмосферу у команді. Саме ці три аспекти є фундаментальними на мою субʼєктивну думку.

- До якого всесвітньо відомого тренера ви б хотіли потрапити на стажування, та чому?

- Я, в першу чергу, хочу розвиватись як тренер зі своїм стилем та своєю філософією, але не був би проти стажування у таких фахівців як Юліан Нагельсманн, Юрген Клопп, Мікель Артета. Їх стиль гри і вміння переносити свої думки у якісну гру команди захоплює.

- Яка ваша спортивна мрія?

- Мрію стати тренером жіночої збірної України - це перше. А найголовніше - хочу допомагати та розвивати жіночий (дівочий) футбол в нашій країні, ще більше його популяризувати та підтримувати жінок у їх виборі!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Інстаграм-проєкту Sports_ua

Теги

Зроблено в Oranges Guru