Дмитро Чернявський: "Кривбас" U-19 - одна велика й дружна родина

Дмитро Чернявський: "Кривбас" U-19 - одна велика й дружна родина}

Воротар криворізького «Кривбасу» U-19 Дмитро Чернявський розповів про першу половину сезону. До речі захист нашої команди є одним з найміцніших у чемпіонату: усього 8 пропущенних голів у 9 зустрічах. У цьому велику роль також зіграв й Дмитро.

- Дмитре, у молодіжки «Кривбасу» новий колектив. Як ти в ньому адаптувався?

- Колектив дуже класний, усі хлопці відкриті, завжди підтримують, а також завжди дадуть пораду не тільки на полі, а й за його межами.

- Чи відчутна конкуренція у команді?

- Наш колектив - це одна велика й дружна родина, у якій, звичайно ж, є хороша конкуренція. Вважаю це великим плюсом, адже на кожній позиції по два-три класних гравці, які готові боротися за місце в основі.

- Давай згадаємо минулий сезон U-19. Проти якого суперника було найважче?

- Вважаю, що найскладніша гра була із «Майстром м'яча». Суперник зумів створити декілька небезпечних моментів біля наших воріт, але ми все ж були сильніші: змогли забити й здобути дуже важливі три очки.

- Ти є основним воротарем «Кривбасу» U-19 і паралельно маєш контракт з основною командою «Кривбасу». Коли дізнався від керівництва про цю пропозицію, які були емоції, пам'ятаєш?

- Коли надійшла пропозиція про підписання контракту з головною командою від керівництва клубу, емоції були дуже позитивні й радісні. Особливо мною пишаються батьки. Їх увага та підтримка є для мене додатковою мотивацією постійно прогресувати як футболісту.

- Які цілі ставить тренерський штаб перед командою на другу половину чемпіонату?

- Тренерський штаб ставить завдання здобути перше місце в групі, а згодом боротися за чемпіонство. Відзначу, що після свят дуже скучив за футболом, хочу якнайшвидше приступити до тренувань та побачити всіх хлопців.

- Як розцінюєш шанси основної команди клубу на вихід до УПЛ?

- Команда знаходиться в зоні виходу до Прем'єр-ліги, шанси дуже великі. Думаю, наступного сезону ми виступатимемо в УПЛ і радуватимемо наших вболівальників.

- Академія стрімко розвивається та набирає обертів. Ти є прикладом того, як з юнацької команди можна вирости до основної. Яким був твій шлях?

- Моя перша ігрова практика, як і у більшості хлопців, була поза професійною підготовкою. Потім почав займатися у футбольній школі: на тренуваннях проявляв себе як умів і мене помітив Сергій В'ячеславович Чудак, до речі, мій перший тренер, за що я йому дуже вдячний. Після чого мою позицію було визначено – воротар. У воротах граю й зараз, з гордістю захищаючи червоно-білі кольори.

Щодо Академії, то видно величезний потенціал розвитку: керівництво створює найкращі умови для хлопців, які бажають грати у футбол і прогресувати. Головне мати величезне бажання тренуватися та віддаватись на заняттях по максимуму.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru