Дмитро Кара-Мустафа: ФК "Кривбас" має просто чудові умови для розвитку

Дмитро Кара-Мустафа: ФК "Кривбас" має просто чудові умови для розвитку}

Тренер «Кривбасу» Дмитро Кара-Мустафа дав перше інтерв’ю клубній пресслужбі після переїзду до Кривого Рогу. Дмитро Олексійович - один з трьох помічників Юрія Вернидуба у його тренерському щтабі.

- Поділіться враженнями від перших тижнів роботи у нашому клубі.

- Вважаю, у ФК «Кривбас» дуже гарні умови для розвитку. Можна сказати, навіть чудові: якісні поля для тренувань, комфортна база. До того ж, хороший колектив. Що сподобалось також з перших днів: футболісти працюють з повною самовіддачею. Так, їм важко, але і ми розуміємо, йдуть збори. Але хлопці стараються. Виконують наші настанови. Все добре, працюємо далі.

- Ві працюєте із Юрієм Миколайовичем не перший рік пліч-о-пліч. Як сприйняли новину про його запрошення до «Кривбасу»?

- Так, ви праві. Ми працюємо разом дуже давно: ще починаючи з луганської «Зорі». Ви знаєте ситуацію, яка наразі склалась. Ми працювали разом й у Білорусі, у солігорському «Шахтарі». І у Тирасполі, у «Шерифі». Коли росія почала війну в Україні ми були у португальській Бразі, готувалися до матчу плей-офф Ліги Європи проти «Браги». Коли дізналися, що окупанти напали на нашу країну, звісно, нам вже було не до футболу.

Коли всі повернулися до Молдови, Юрій Миколайович поїхав додому, до України, й пішов боронити нашу неньку до лав ЗСУ. Єдине, що він нас попросив, аби ми довели почате до кінця: виграли із «Шерифом» чемпіонат й кубок Молдови. Але, коли він нам подзвонив із пропозицією приєднатися до нього у «Кривбасі», ми, не роздумуючи, зібрали речі й поїхали до Кривого Рогу.

В наших контрактах були прописана умова: якщо «Шериф» залишає головний тренер, клуб покидає і його тренерський штаб. Ми прийшли до керівництва «Шерифа», і вони пішли нам назустріч. Гроші у цій ситуації не головне. Так, «Шериф» - команда, яка билася у Лізі чемпіонів. Але Юрій Миколайович подзвонив - ми одразу приїхали. Молдову покинули, потиснувши з керівництвом один одному руки.

- Що входить до ваших обов’язків як помічника Юрія Вернидуба?

- Мій найголовніший обов’язок - у всьому допомагати головному тренеру. Як у тренувальному процесі, так і побутових питаннях.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru