Дмитро Кара-Мустафа: Команда старалась, самовіддача була на рівні

Дмитро Кара-Мустафа: Команда старалась, самовіддача була на рівні}

Тренер криворізького «Кривбасу» Дмитро Кара-Мустафа прокоментував виїзний матч 2 туру VBET Ліги проти донецького «Шахтаря» - 0:1.

- 2 тур чемпіонату, й ви головний на тренерському містку. У вашій карʼєрі траплялись такі випадки?

- Так, звісно, траплялись. Але у нас головний тренер один. Сьогодні він не міг знаходитись на тренерському містку, тому був я як помічник.

- Ви керували командою – голос не зірвали?

- Ні, все добре. Підказували, кричали. Хотіли добитись позитивного результату. Й були близькі, аби досягти цього. Не вистачило концентрації на стандартах, й нас за це покарали. А так в принципі те, про що ми просили хлопців: грати у футбол, не сідати низько, не грати на відбій, вони виконали. Так, були моменти, коли «Шахтар» змушував нас це робити.

У нас теж були непогані моменти, коли можна було холоднокровно вирішити питання. Останній пас та останній удар повинні бути точнішими, звісно. Команда старалась, самовіддача була на рівні. Пропускаємо другий мʼяч у чемпіонаті знову після стандарту.

- Реалізація і стандарти. Що з цим робити?

- Щодо стандартів, то ми над ними працюємо перед кожним матчем. Перед сезоном провели багато контрольних поєдинків, й після стандартів в принципі не пропускали. А зараз другий поєдинок поспіль от так. Будемо над цим працювати, ліквідовувати помилки.

Щодо реалізації: моменти були, але в деяких моментах здорово зіграв їх воротар. У двох-трьох епізодах виручив. Над цим теж будемо працювати. У нас є хороші нападники, сильні хави. В наступних матчах треба забивати та вигравати.

- Усі гадали, хто зіграє у «Кривбасу» на вістрі. Устименко, Хобленко чи Дебелко. Ви випустили перших двох, щоправда, Хобленко грав трохи нижче. Який був розрахунок?

- Ми спеціально випустили двох нападників, так як розуміли, що «Шахтар» грає вдома, й буде намагатись діяти першим номером. Хотіли через двох нападників вийти у швидкі атаки, адже і Устименко, і Хобленко добре чіпляються за мʼячі. У нас є фланги, через які ми повинні вибігати. Є Хомченовський, який може віддати хорошу передачу.

Ми хотіли грати у футбол, а не відбиватись. Так, можна було зіграти і на результат: поставити «автобус», відбиватись два тайми. Але для розвитку команди, клубу це не годиться. Ми не хочемо грати у такий футбол.

- Наскільки важливо грати у таких умовах, які зараз є в Україні? 

- Чемпіонат України необхідно проводити. Кожен займається своєю справою. Велика подяка воїнам ЗСУ за те, що сьогодні ми змогли зіграти спокійно, без усіляких проблем. Чемпіонат потрібно продовжувати. Потрібно продовжувати боротись на футбольних полях й доводити усім, що українці сильні духом.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru