"Дніпро-1" - "Кривбас" 2:2

"Дніпро-1" - "Кривбас" 2:2}

Криворізький «Кривбас» провів передостанній контрольний матч на літніх навчально-тренувальних зборах. Черговим спаринг-партнером підопічних Юрій Вернидуба став срібний призер минулого розіграшу УПЛ – «Дніпро-1».

Звітна зустріч відбулася в Ужгороді на місцевому «Авангарді». Команди стартували у неспішному темпі, прощупуючи слабкі сторони один одного і паралельно адаптуючись до спекотних погодних умов. Перший по-справжньому небезпечний момент створили дніпряни, які вибороли право на штрафний на правому фланзі: Мірошніченко зряче навішував на дальню штангу, але Дібанго перевів сферу на кутовий.

За кілька хвилин Дібанго виконав роль головної дійової особи вже на протилежній половині поля, розпочавши симпатичну атаку по лівій бровці з подальшою подачею в центр штрафної - Хомченовському на замиканні забракло влучності.

Неписане футбольне правило «Не забиваєш ти – заб’ють тобі» спрацювало на 19 обороті секундної стрілки. Ніщо не віщувало біди: Довбик в центрі поля побачив забігання Третьякова і в дотик трохи засильно прокинув партнерові на хід. Першим на м’ячі опинився Понєдєльнік, який вирішив відпасувати в район штрафного майданчика на Кліщука... Проте зробив це вкрай невдало, де-факто вивівши Максима Третьякова на побачення з кіпером червоно-білих, у якого не було шансів протидіяти розстрілу - 1:0.

Наступне взяття воріт відбулося за десять хвилин. Гравці «Дніпра-1» вдало провели атаку другим темпом, під час якої Рубчинський своєчасно відпасував на Довбика. Нападник номінальних господарів увірвався в карний майданчик, уникнувши офсайдної пастки, і в запеклій дуелі з Понєдєльніком та Стецьковим все ж-таки зумів проштовхнути мʼяча у ворота - 2:0

Непоганий шанс зменшити відставання невдовзі мав літній новачок «Кривбасу» Кожушко, але його подачу зі штрафного справа (чудова домашня заготовка!) спершу не зумів замкнути Дібанго, а з добиванням у виконанні Понєдєльніка без проблем впорався Волинець. 

Як виявилось, це було лише репетицією, адже через кілька миттєвостей криворіжці забили вперше. «Підсобив» Волинець, який «посипався» під пресингом Дебелка і не зумів вибити м’яча зі штрафної, покотивши на хід Хомченовському. Наш капітан спокійно повернув в центр на Дебелка, який влучним ударом з кількох метрів оформив гол - 2:1.

Одразу після перерви криворіжці були дуже близькими до того, аби поновити паритет у рахунку: зовсім самотній Татарков увірвався до штрафної зліва, але першим дотиком не зумів поцілити у рамку воріт. Вже за хвилину Кінарейкін змушений був демонструвати дива реакції, парирувавши на кутовий сильний щільний постріл у виконанні Кожушка.

Старт другої половини зустрічі пройшов під диктовку гравців «Кривбасу», які домінували на усіх відрізках футбольного поля і були вкрай близькими до того, щоби як мінімум зрівняти рахунок. Але ближче до заключної 30-хвилинки гра трохи вирівнялась, хоча в цілому ігрова перевага підопічних Вернидуба зберіглася до фінального свистка. Зокрема, чудову нагоду змарнував Хобленко, запустивши сферу над поперечиною, а з пострілом Хомченовського з близької дистанції впорався Кінарейкін.

І коли вже здавалося, що перервати переможну серію «Дніпра» на літніх зборах, яка нараховувала чотири матчі поспіль, «Кривбасу» не вдасться ми таки забили. Горбунов зрізав м’яч у сітку власних воріт після дальнього навісу у виконанні Дібанго зліва, запаливши 2:2 на табло «Авангарду».

Нагадаємо, свій завершальний спаринг на цих зборах червоно-білі проведуть вже завтра, 19 липня, проти «Вереса» (початок об 11:00), після чого команда повертається до Кривого Рогу.

18 липня 2023 року. Контрольний матч №5. Ужгород. Стадіон «Авангард». 17:00. +28 градусів.

СК «Дніпро-1» (Дніпро) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 2:2 (2:1)

Голи: Максим Третьяков, 19 (1:0). Артем Довбик, 30 (2:0). Роман Дебелко (Дмитро Хомченовський), 41 (2:1). Сергій Горбунов, у власні ворота, 90 (2:2).

«Дніпро-1» (Дніпро): Євгеній Волинець (Яків Кінарейкін, 46), Денис Мірошніченко (Євгеній Пасіч, 59), Володимир Адамюк (Олександр Сваток, 46), Едуард Сарапій (к), Василь Кравець, Олег Горін, Валентин Рубчинський (Даніель Ківінда, 66), Ігор Когут (Вітіньйо, 46; Еміліано Пуріта, 79), Олексій Гуцуляк (Володимир Танчик, 17), Максим Третьяков (Сергій Горбунов, 59), Артем Довбик.

Головний тренер: Олександр Кучер.

«Кривбас» (Кривий Ріг): Андрій Кліщук - Андрій Понєдєльнік, Данило Бескоровайний, Тимур Стецьков, Іван Дібанго - Олег Кожушко, Микита Татарков (Клім Приходько, 72), Дмитро Хомченовський (к), Владислав Семотюк (Вʼячеслав Рябов, 84), новачок (Максим Задерака, 66) - Роман Дебелко (Олексій Хобленко, 72).

Запасні: Богдан Хома, Захар Карпусь, Володимир Вілівальд, Тимур Кораблін, новачок, Арсеній Кілєвий, Денис Устименко.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru