ФК "Кривбас" долучився до глобальної акції "16 днів проти гендерно зумовленого насильства"

ФК "Кривбас" долучився до глобальної акції "16 днів проти гендерно зумовленого насильства"}

ФК «Кривбас» долучився до глобальної акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства». Сьогодні, 25 листопада, Україна приєднується до акції щорічної міжнародної кампанії, яка проводиться щороку членами різними світового громадянського суспільства. Кампанія стартує 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і завершується 10 грудня, у День прав людини, підкреслюючи, що насильство над жінками на жаль залишається найпоширенішим порушення прав людини у світі.

Перед фінальним матчем Кубку України ЖФК «Кривбас» проти ЖФК «Ворскла» гравчині нашого клубу вийшли на поле з помаранчевими повʼязками на руках, тим самим, підтримавши акцію.

«Сьогодні – вперше, але тепер надовго, - наші червоні клубні кольори на 16 днів стають помаранчевими, заявляючи, що ми – одні з тих, хто поділяє цінності рівності та готовий боротися за права жінок та людини, твердо знаючи, що це єдиний вірний шлях до того майбутнього і того суспільства, заради яких ми воюємо, - зазначив віцепрезидент «Кривбасу» Артем Гагарін. – Адже обмеження можливостей, стереотипи, зневага, невизнання досягнень жінок суто за ознакою статі – це також насильство, будь-яких проявів якого нам потрібно позбуватись».

Нагадаємо, у 2023 році ФК «Кривбас» визначив та оголосив впровадження рівних прав та можливостей жінок та чоловіків своїм новим напрямком соціальної відповідальності. Менеджмент жіночої команди клубу здійснюється за тими ж високими стандартами, що й основної чоловічої – це наша ідеологія. І ми постійно прагнемо більшого і перебуваємо у процесі покращення. Цим продиктовані і наші високі досягнення.

Ми визнаємо, що ЖФК «Кривбас» - рівно половина успіху нашого клубу. Наша дитяча клубна академія має окремі дівочі групи, і вже прийняла та дозволила комфортно залучитися до футбольної родини майже сотні дівчат у Кривому розі. Ми проводимо тренінги з гендерної рівності для працівників клубу та маємо понад 30% жінок у штаті на різноманітних посадах.

Спільно з генеральним партнером ЖФК «Кривбас» мережею мультимаркетів «Аврора», для якого гендерна рівність є частиною корпоративної філософії, ми створили неформальну платформу «Хаб рівності» (або Equality Hub), яка вже збирає та об’єднує однодумців та однодумиць для обміну досвіду і спільних дій для просування рівності і подолання гендерних стереотипів на прикладі досить консервативної сфери футболу і не лише. У жовтні у рамках Хабу у співпраці з Офісом Урядової уповноваженої з питань гендерної політики України вперше був представлений футбол як сфера і спосіб для просування рівності та футбольний клуб як новий стейкхолдер у цьому напрямку.

Кампанія «16 днів» була започаткована у 1991 році і з того часу її підтримали понад 6000 організацій у приблизно 187 країнах, просуваючись до невідкладної мети — покінчити з гендерними проблемами. на основі насильства. Впевнені, що час і футбольній родині зробити свій внесок. За світовою статистикою, сьогодні кожна третя жінка так чи інакше зазнавала насильства протягом свого життя. Покінчити з усіма формами насильства над жінками є однією з Глобальних цілей сталого розвитку ООН, до реалізації яких долучена і Україна.

Щороку кампанія має пріоритетну тему, цьогоріч – «Інвестування у попередження гендерно зумовленого насильства». У кожній країні та культурі вона може мати необхідні адаптації. Внутрішня тема в Україні на 2023 рік – «Жінки та дівчата під час війни».

Закликаємо усіх долучатися. Адже післявоєнне відновлення вимагатиме від нас усіх бути готовими будувати і жити у новому суспільстві, де рівність прав і можливостей жінок та чоловіків і визнання, надання можливостей й сприяння жіночому внеску буде ключовою умовою розвитку.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru