ФК "Кривбас" презентує україномовну версію офіційного гімну

ФК "Кривбас" презентує україномовну версію офіційного гімну}

Рік тому, 24 лютого 2022 року, наша країна повністю змінилась. Змінився кожен українець. Змінився кожен з нас. Ті речі, які нам здавались прийнятними до повномасштабного вторгнення рашистів, зараз просто не мають місця бути.

Коли ми відроджували футбольний клуб «Кривбас» у 2020 році, було презентовано ремікс Гімну криворізького клубу на слова Григорія Туренка. Це той гімн, який справді став легендарним ще за «бронзових» часів «Кривбасу». Тоді ми залишили автентичний вокал і змінили лише аранжування.

Так, два роки наш Гімн продовжував звучати російською, але це більш була данина історії та намагання зв’язати вболівальницкі покоління. Зараз ми чітко розуміємо, що використовувати цей гімн не маємо ніякого морального права. Навіть, враховуючи те, що саме він багато років лунав на стадіоні «Металург». Саме його співали трибуни на історичній битві проти «Парми» І на багатьох інших памʼятних матчах.

Сьогодні 24 лютого 2023 року на річницю вторгнення, річницю нашої героїчної боротьби та опору російському агресору, ФК «Кривбас» презентує україномовну версію старого гімну. Ми навмисно намагались зробити його автентичним, та наближеним до того, яким він був у своїй найпершій редакції. Тому дуже сподіваємось, що наші вболівальники приймуть, оцінять та швидко запамʼятають його нові рядки.

Музика залишилась авторства Руслана Скляренка, аранжування Ігора Плешечникова, а от слова ми збирали по частинах із більше ніж з 50 різних перекладів запропонованих вболівальниками в рамках конкурсу організованого Клубом. Тому всі, хто прийняв участь, отримають від ФК «Кривбас» невеличкі подарунки.

У цей день хотілось би ще раз сказати слова вдячності нашим воїнам ЗСУ за те, що ми маємо можливість зараз грати у футбол, здобувати перемоги. Всі ми сподіваємось на нашу головну перемогу - перемогу нашої країни. Окрема подяка Президенту України та Верховному Головнокомандувачу ЗСУ Володимиру Зеленському за те, що став справжнім лідером у важкий для країни час. Ми вдячні Володимиру Олександровичу за ініціативу відродження ФК «Кривбас» і за те, що він досі залишається українським клубом. Так буде завжди!

Слава Україні!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru