ФК "Кривбас" та Юрій Вернидуб потрапили у фокус уваги The Guardian

ФК "Кривбас" та Юрій Вернидуб потрапили у фокус уваги The Guardian}

Війна, яку розпочали в Україні російські окупанти, нікого не залишає байдужим. Журналіст всесвітньо відомого видання The Guardian Нік Еймс особисто побував в Україні, а, зокрема у Кривому Розі, щоб на власні очі побачити, як наша країна чинить опір загарбникам, побачити, як український футбол намагається не зупинятись у цих важких для усієї нашої країни умовах.

Нік приїхав до Кривого Рогу. Побував з візитом на Академії «Кривбас», поспілкувався з головним тренером команди Юрієм Вернидубом, гравцями, керівництвом клубу, фанатами. Нашу історію він розповів усьому світу.

- Певно, це перший випадок в історії держави, коли чемпіонат з футболу проводиться у розпал війни. Але я на власні очі бачив справжні обстріли, можливо тому, я тримаюсь, й мені не так страшно, - каже Юрій Вернидуб. – Звісно, у мене є деякі побоювання щодо проведення матчів зараз, як й у будь-якої розумної людини.

Чемпіонат України повинен проводитись виключно тут, на нашій землі, рідній Україні. У нас просто немає іншого вибору ні з моральної точку зору, ні зі спортивних принципів. Для наших солдатів, наших воїнів дуже важливо, щоб ми це робили. Мій вибір, коли я пішов на фронт? Вважаю, кожен чоловік зробив би точно так, - додає Юрій Миколайович.

- Щодо допомоги Костянтина Караманіца нашим ЗСУ, то президенти інших клубів багато говорять про свою допомогу, але він дуже багато усім допомагає без зайвих слів, й не афішуючи це. «Кривбас» - по-справжньому патріотичний, справжній український клуб, - впевнений Вернидуб.

Генеральний директор «Кривбасу» Володимир Баєнко з оптимізмом дивиться у майбутнє клубу та України у ці важкі часи. - Озирніться навколо, подивіться на всіх, хто працює. Трактори везуть гравій на одну з кількох зон комплексу, що реконструюється; молоді гравці тренуються на дальньому полі; метушиться адміністративний персонал у червоних сорочках. Коли люди працюють, вони впевнені, що все буде гаразд.

Деякі люди кажуть, що через війну не можна працювати чи планувати. Але моя думка така, що, незважаючи на її жахи, війну можна розглядати як шанс. Поки інші вагаються, ми рухаємося вперед, бо маємо амбітні цілі. І коли Україна виграє війну, ми будемо попереду всіх. Адже українці – непереможна нація, - резюмує Володимир Володимирович.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами The Guardian

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru