Ігор Фокін: Будемо працювати та здобувати перемоги із "Кривбасом"

Ігор Фокін: Будемо працювати та здобувати перемоги із "Кривбасом"}

Тренер криворізького «Кривбасу» Ігор Фокін, один із асистентів Юрія Вернидуба, розповів про першій емоції у роботі із новою командою.

- Юрій Петрович, чи пам’ятаєте, скільки років ви працюєте із Юрієм Вернидубом?

- Із Юрієм Миколайовичем працюємо з 2010 року. Саме тоді він прийшов у «Зорю». Разом також працювали у Білорусі, Молдові. Тепер Юрій Миколайович у «Кривбасі». Він нам подзвонив, й ми з радістю приїхали йому допомагати до Кривого Рогу.

- Ваш перехід до «Кривбасу» має якусь особливу історію?

- Для мене «Кривбас» - далеко не остання команда, адже за часів кар’єри гравця я тут провів один сезон (у 1994-1995 роках). «Кривбас» - наразі дуже амбітний клуб. Зізнаюсь, ми за ним слідкували раніше, коли він грав у Першій лізі. Тепер будемо грати на перемогу у кожному матчі УПЛ й радувати наших вболівальників у цей важкий для України час.

- Що приходить вам на пам’ять з тих часів, коли ви були футболістом «Кривбасу»?

- Це дуже приємні спогади. Свій перший матч за криворіжців я зіграв проти «Шахтаря» на День металурга. Зібрався повний стадіон й за такої атмосфери ми не мали права не показувати хороший футбол. Тоді в команді підібрався дуже хороший колектив.

Того сезону у Вищій лізі ми зайняли шосте місце. Кривий Ріг горів футболом, то були круті часи, вболівальники їздили нас підтримувати й на виїзні матчі. Дуже хочеться якнайскоріше перемогти у війні й повернути ту атмосферу, повернути вболівальників на стадіони.

- Що важче: приходити у збитий колектив чи до команди, яку потрібно будувати із чистого аркуша?

- У «Кривбасі» будується нова команда, багато нових футболістів. Виконавці притираються один до одного на футбольному полі. Впевнений, все буде добре. Будемо працювати та здобувати перемоги із «Кривбасом». Подобається, що усі хлопці дуже стараються та віддаються на тренуваннях.

- «Кривбас» - амбітний клуб. Які ваші власні амбіції у клубі, у Кривому Розі? Чого чекаєте від нового сезону?

- По-перше, я чекаю миру в нашій рідній Україні. По-друге, чекаю початку нового сезону та перемог «Кривбасу». Хочеться подякувати захисникам України, які боронять нашу землу від ворога. Саме завдяки вам повертається український футбол. Саме завдяки вам ми можемо грати й тренуватися. Слава Україні!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru