Ірина Топал: Були пропозиції з Італії та Іспанії, але обрала "Кривбас"

Ірина Топал: Були пропозиції з Італії та Іспанії, але обрала "Кривбас"}

Півзахисниця жіночого ФК «Кривбас» Ірина Топал поділилася у інтерв’ю з клубними журналістами про те, як почала грати у футбол та перше знайомство з Аліною Стеценко. Ірина  стала героїнею нашої традиційної рубрики на офіційному клубному Ютуб-каналі Поза Грою.

Ірина Топал згадує:

- Почала займатися футболом з дитинства, як каже мама ще з її живота. Починала грати, як і більшість хлопців та дівчат у дворі. Одного дня мій сусід запросив потренуватися до чоловічої команди. Пішла на перше тренування з мамою, тоді пам'ятаю, що ніхто з хлопців не хотів зі мною пасуватися. Добре пам'ятаю, що намагалася у своїх відібрати м’яч, обіграла одного, другого та забила гол. Тренер тоді сказав, що я молодець, а хлопці були здивовані. Після тренування тренер запросив грати за хлопчачу команду.

Також Ірина Топал розповіла клубним журналістам, що через півроку на одному з футбольних турнірів її помітив тренер жіночої команди «LTPS nr.2» Володимир Колісніченко. За цю команду Ірина грала 6 років.

- Я потрапила у збірну Молдови у 15 років. Коли перший раз почула, то не повірила, тому що ще з 13 років мріяла про це, коли багато дівчат з моєї команди вже викликалися, а я ще ні.  Перша наша зустріч з Аліною Стеценко була саме у збірній. Потім я перейшла до неї в команду «CS Noroc Nimoreni» Німорень, Молдова, де відіграла 3 роки.

Ірина Топал згадує про події 2013 року - тоді тренерці Аліні Стеценко запропонували хабар за фіксований результат матчу збірної Молдови проти збірної Латвії, але Аліна В’ячеславівна доповіла про цей випадок у відповідні органи:

- У нас був тоді турнір і ми навіть не знали про це спочатку. Аліна Стеценко прийшла, сказала установку на гру, все було як звичайно. Ми вийшли та зіграли з рахунком 1:1, але після гри помітили, що там була поліція та лише через деякий час нам Аліна В’ячеславівна розповіла про цей неприємний випадок. Команда пишалася нашою головною тренеркою, яка була готова боротися до кінця за команду та її результат.

Після Молдови Ірина Топал грала два роки у румунській команді «AFC Universitatea Galati» Галац, Румунія, куди її запросило керівництво клубу.

Також півзахисниця «Кривбасу» розповіла чому обрала саме криворізький футбольний клуб:

- Агент сказав, що є жіноча команда «Кривбас» в Україні, молода та перспективна. Також телефонувала Аліна Стеценко та розповіла більше про перспективи та цілі команди. Радилася з батьками, агентом, тому що були ще круті пропозиції з Португалії, Італії та Іспанії. Але зупинилася все таки на ЖФК «Кривбас». Й не помилилася.

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru