"Карпати" - "Кривбас" 3:0

"Карпати" - "Кривбас" 3:0}

У 2 турі УПЛ «Кривбас» на виїзді зустрічався з «Карпатами». Юрій Вернидуб після матчу в Лізі Європи два дні тому провів ротацію складу: одразу чотири зміни у старті. Гра почалась у вʼязкій боротьбі. Перший удар залишився за криворіжцями. Хомченовський на 5 хвилині приклався здалеку - вище воріт. Згодом червоно-білі заволоділи територіальною перевагою, взявши мʼяча під контроль, й перших моментів довго чекати не довелось.

Луньов хитрою передачею вивів на рандеву з Кемкіним Кожушка, але удар з гострого кута прийшовся в голкіпера. Тут же цей дует знову в дії, і знову Олегу трохи не пощастило. Він в дотик завершував подачу зліва, дивом не влучивши у ближній кут буквально впритул. Непогано стріляв пізніше Кузик – вище. На 18 хвилині тиск гостей призвів до пенальті у ворота Кемкіна.

Бабогло сфолив у власному штрафному проти Хомченовського – арбітр одразу вказав на «точку». Але, на жаль, Луньову переграти Кемкіна з позначки не вдалось. Максим пробив в лівий від себе кут – голкіпер вгадав напрямок удару та парирував мʼяча. «Кривбас» продовжував володіти колосальною перевагою. Наша команда пресингувала суперника по всій ширині поля та проводила атаку за атакою.

«Карпати» до середини тайму відповіли тільки одного разу, коли Клименко вирішив пробивати здалеку – сфера стала легкою здобиччю для Кліщука. Натомість червоно-білі знову і знову загрожували воротам суперника. Потужно стріляв Твердохліб, була спроба, хоч і невдала у Хомченовського. На 35 хвилині львівʼяни створили свій перший момент. Після стандарту та невдалого виносу мʼяча дали пробити Адамюку - Кліщук здійснив класний сейв та врятував «Кривбас».

Нічого не віщувало біди, але вона прийшла в кінці тайму. Наша команда попри велику перевагу та численні моменти пропустила двічі перед перервою. 19-річному дебютанту «Карпат» Шаху дали можливість пробити з середньої дистанції – Кліщук дотягнувся до мʼяча, але той таки залетів у ворота – 1:0. Й тут же затяжна атака господарів – удар Полегенько – рикошет – пропускаємо другий мʼяч – 2:0. Кінцівка тайму пройшла в атаках криворіжців, але відквитати бодай один гол не вийшло.

Початок другого тайму вийшов рівним. «Кривбасу» конче треба було забити перший гол, аби в подальшому стало легше психологічно. Але прибрати ініціативу до своїх рук вдруге вже було набагато важче. На 55 хвилині Хомченовський загубив хорошу можливість забити після проходу Микитишина. Удар з меж штрафного прийшовся набагато вище.

Львівʼяни відповіли не менш небезпечно: після удару Шаха врятував Кліщука, а постріл Мірошніченка зі стандарту прийшовся над поперечиною. Поступово криворіжці все ж заволоділи перевагою, але моменти вже давались важче. Стецьков ледь не поцілив у ближній кут, а це могло бути 2:1. Натомість знову пощастило забити «Карпатам». Альварес пробивав з середньої дистанції, Клішук відбив мʼяча перед собою, а на добивання першим встиг Чачуа – 3:0.

Не шукайте логіки у футболі, - колись сказав великий Лобановський. От і сьогодні ми поступаємось всупереч всьому. Так, в кінцівці ще були моменти, але забити сьогодні так і не судилось.

11 серпня 2024 року. Чемпіонат України 2024\2025. VBET Ліга. 2 тур. Львів. Стадіон «Україна». 15:30. 3500 глядачів. +25 градусів.

«Карпати» (Львів) - «Кривбас» (Кривий Ріг) – 3:0 (2:0)

Арбітр: Олексій Деревінський (Хмельницький).

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Семен Шлончак (Черкаси).

Четвертий арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область).

Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш).

Делегат УАФ: Віктор Радушинський (Житомир).

Офіцер безпеки: Василь Бабій (Житомир).

Арбітр ВАА: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Асистент ВАА: Володимир Коротін (Черкаси).

Спостерігач ВАА: Юрій Мосейчук (Чернівці).

Голи: Артур Шах, 39 (1:0). Павло Полегенько, 42 (2:0). Амбросій Чачуа, 81 (3:0).

«Карпати» (Львів): 35. Олександр Кемкін, 11. Денис Мірошніченко (к), 3. Володимир Адамюк, 4. Владислав Бабогло, 28. Павло Полегенько, 23. Пабло Альварес, 18. Владислав Клименко (16. Артур Рябов, 46; 44. Тарас Саків, 90+3), 8. Амбросій Чачуа (9. Юрій Тлумак, 86), 33. Артур Шах (17. Орест Кузик, 57), 7. Євген Підлепенець (20. Олег Очеретько, 76), 10. Ігор Невес (43. Стеніо Занетті Толедо, 76).

Запасні: 1. Яків Кінарейкін, 22. Богдан Векляк, 30. Вадим Сидун, 39. Віталій Катрич, 41. Назар Домчак, 47. Жан Педросо.

Головний тренер: Владислав Лупашко.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук, 25. Рафаель Бандейра (97. Жан По, 61), 3. Олександр Романчук, 5. Тимур Стецьков, 15. Олександр Драмбаєв, 22. Юрій Вакулко (8. Джихад Бізімана, 46), 21. Денис Кузик, 11. Єгор Твердохліб (27. Маттео Аморозо, 38), 14. Максим Луньов (20. Артур Микитишин, 46), 10. Дмитро Хомченовський (к) (9. Даніель Соса, 69), 78. Олег Кожушко (80. Прінс Аду, 46).

Запасні: 1. Богдан Хома, 30. Володимир Маханьков, 7. Андрій Понєдєльнік, 6. Клім Приходько, 55. Іван Дібанго, 74. Ігор Снурніцин.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Маттео Аморозо, 48. Джихад Бізімана, 58.

На 19 хвилині Максим Луньов («Кривбас») не реалізував пенальті (воротар)

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru