Хорхе Лопес: Український народ може пишатися своїми захисниками

Хорхе Лопес: Український народ може пишатися своїми захисниками}

Координатора криворізької футбольної Академії «Кривбас» Хорхе Лопеса війна російських нелюдів проти України застала у Кривому Розі, де він працював, готуючи тренерів та футболістів до старту нового сезону. На другий день війни Хорхе вже здавав кров українцям у центрі переливання крові, й згодом вирушив до Іспанії, де наразі допомагає вихованцям Академії переїжджати до професійних іспанських клубів, отримати усе необхідне для повноцінного мирного життя й продовжувати прогресувати на футбольному полі.

- Війна. Це страшне слово. Неприпустиме для 21 століття й наших дітей. У перший день, коли Росія розпочала війну в Україні, відчув себе спустошеним: так, було занепокоєння, одразу не міг зрозуміти, що відбувається насправді. Не міг й уявити, що таке може трапитися. Росія вчиняє в Україні справжнє божевілля.

Дуже хочу допомогти вихованцям Академії «Кривбас» у цей нелегкий час. Тут, в Іспанії є чудові умови, аби наші футболісти продовжували тренуватися. Наразі ми допомогли переїхати сюди 22 гравцям Академії. Плануємо перевезти ще 30-35 юних футболістів.

В Іспанії ніхто не може зрозуміти, як це можливо, що Росія скоїла жорстокий напад на Україну, це щось неймовірне у наш час. Водночас, уся Іспанія дуже вражена тим, як відчайдушно та самовіддано захищають свою землю українці. Український народ може пишатися своїми захисниками.

Щодо допомоги Академії, то я виконую свою роботу: я у футболі вже 25 років, у мене багато зв’язків. У цей важкий для України час домовляюся із тренерами, керівниками Академій, аби вони могли допомогти криворізьким футболістам. По-перше, ми працюємо, щоб хлопці віком до 18 років могли залишити свою країну й переїхати у безпечне місце. По-друге, вони повинні мати можливість продовжувати тренуватися й отримувати задоволення від футболу у професійних клубах Іспанії.

Хочу висловити подяку ФК «Кривбас» за допомогу в роботі у Кривому Розі, за допомогу у важкий час. Це те, що я ніколи не забуду. Щоб не трапилось, я завжди буду прив’язаний до вашого міста, команди, Академії.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru