Хрвоє Іліч: "Кривбас" ставить перед собою амбітні завдання

Хрвоє Іліч: "Кривбас" ставить перед собою амбітні завдання}

Новачок криворізького «Кривбасу», хорватський півзахисник Хрвоє Іліч дав перше інтервʼю у якості гравця червоно-білих.

- Хрвоє, вітаємо у «Кривбасі»! Розкажи вболівальникам про себе. Де ти народився та як почав займатись футболом?

- Перш за все, вітаю всіх вболівальників «Кривбасу» та всю команду. Я народився у Хорватії, у маленькому містечку Славенськи Брод. Зараз мені 24 роки. Я почав займатися футболом у Граничі Шупанья - це невеличке місто і невиликий клуб у Хорватії.

- Як виник варіант з «Кривбасом»?

- Я перебував вдома і чекав на пропозиції щодо продовження карʼєри. У мене було кілька варіантів з Нідерландів та Казахстану, але мій агент розповів, що звʼязувався з українським колегою з приводу мого трансферу. І якщо я згоден грати в Україні за «Кривбас», то немає багато часу на роздуми. Я відповів, що ця пропозиція мене зацікавила і я готовий їхати до України.

- Чи не було сумнівів при переході, адже ти приїхав до країни, у якій йде повномасштабна війна?

- Перш за все, я хочу, щоб ця війна якомога швидше закінчилась, адже це велика трагедія всього світу. Я бажаю всього найкращого українському народу. Я не боюсь війни, адже клуб і персонал «Кривбасу» живуть і працюють, незважаючи ні на що, вони захищені. Також я знаю багатьох людей з України, і з ними все в порядку.

- Розкажи про свою улюблену позицію на полі та де зазвичай граєш?

- Я граю у півзахисті на будь-якій позиції, але найбільше подобається грати на позиції центрального хавбека або під нападником. Також можу зіграти і в опорній зоні. Але найкомфортніше відчуваю себе на позиції «вісімки».

- Що знав про «Кривбас» до переходу?

- Буду чесним, я знаю про «Кривбас» не надто багато. Але мені відомо, що клуб відродили кілька років тому і він швидко повернувся до Премʼєр-ліги. І зараз команда ставить амбітні завдання перед собою, адже її тренує відомий спеціаліст Юрій Вернидуб.

- Чи довго роздумував над пропозицією «Кривбасу»?

- Коли зʼявився варіант з «Кривбасом», я розмовляв з вашим колишнім гравцем Ріфетом Капічем. Він розповідав тільки найкраще про команду, тренерський штаб і персонал клубу, а також про Кривий Ріг. У середу я лише отримав пропозицію від Кривбасу, а вже у пʼятницю був у розташуванні команди в Ужгороді разом зі своїм батьком, агентом і другом. Тож я налаштований доволі серйозно допомогти моїй новій команді.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru