Хрвоє Іліч: "Кривбас" виконав чудову роботу в першому півріччі

Хрвоє Іліч: "Кривбас" виконав чудову роботу в першому півріччі}

Хорватський півзахисник криворізького «Кривбасу» Хрвоє Іліч розповів про перше півріччя команди, а також поділився думками про адаптацію в Україні.

- Хрвоє, як би ти оцінив перше півріччя для «Кривбасу» в УПЛ?

- Я можу сказати тільки найкраще про нашу команду. Не думаю, що хтось реально очікував такого сильного виступу від «Кривбасу». Але ми продемонстрували, що у нас хороша команда та ми можемо впоратись з будь-ким в УПЛ. Ми виконали чудову роботу у першому півріччі.

- Ти відзначився двома голами за «Кривбас». Чи задоволений таким показником?

- Так, але, сподіваюсь, зможу допомогти червоно-білим ще більше у другій половині сезону.

- Ти вже максимально адаптувався до українського футболу? Кого з наших суперників у минулому році виділив би?

- Думаю, я вже адаптувався досить непогано та доволі швидко звик до УПЛ. Щодо опонентів, то, певно, це «Рух». Тоді вони показали хороший футбол, та зуміли відібрати у нас три очки.

- Відпустка вже згодом завершиться. Де провів канікули?

- Був з друзями в Австрії та Сербії. А різдвяні свята провів у родинному колі вдома, в Хорватії.

- Раніше в інтервʼю ти говорив, що мрієш потрапити з «Кривбасом» до Ліги Чемпіонів. Чи стала ця мрія ближче після 17 турів?

- Я б сказав так: все можливо, потрібно продовжувати багато працювати та йти до нашої мети. Більше нічого не скажу (посміхається). Час покаже.

- Який з матчів «Кривбасу» у 2023 році ти б виділив?

- Якийсь один виділяти не хотілося б. Було чимало хороших поєдинків у нашому виконанні, кожен по-своєму особливий для нас.

- Що у першу чергу питають про Україну та «Кривбас» твої друзі та рідні з Хорватії?

- Найчастіше цікавляться про стан справ в Україні та війну. Питають, чи я там у безпеці, чи все добре у мене та як «Кривбас» досяг такого прогресу.

- Чемпіонат Україні добре знайомий для таких зірок хорватського футболу, як Срна, Віда, Кранчар, Плетікоса, Вукоєвич, Калініч. Вони усі грали в УПЛ. Чи знаєш особисто когось із них?

- Усі вони – дійсно зірки хорватського та взагалі світового футболу. Особисто не довелось досі познайомитись ні з ким з тих, кого ви назвали. Вони набагато старші за мене. Ніде поки не перетинались.

- Чи є якась історія, повʼязана з «Кривбасом», яку б було цікаво почути нашим вболівальникам?

- Так, одного разу, коли я їхав до розташування «Кривбасу» у Кривий Ріг з Молдови мій таксист був дещо сонний. Тому я запропонував йому, щоб за кермо сів я. Таким чином, сам себе довіз на базу.

- Які українські слова ти вже встиг вивчити?

- Більшість з них це ті слова, які потрібні мені на полі для порозуміння з партнерами.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru