Хрвоє Іліч: "Шахтар" - "Кривбас" - це буде справжнє українське дербі

Хрвоє Іліч: "Шахтар" - "Кривбас" - це буде справжнє українське дербі}

Хорватський півзахисник криворізького «Кривбасу» Хрвоє Іліч поспілкувався з журналістом Інтернет-видання Футбол24. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- «Кривбас» у поточному сезоні може ввійти в історію і вперше виграти золоті нагороди. Смак потенційного чемпіонства відчувається у колективі?

- Попереду ще багато матчів, треба послідовно до цього підходити. Давайте не будемо поспішати. Ми рухаємось від матчу до матчу. Подивимось у таблицю вже після 30 туру. Наші головні суперники? У Прем'єр-лізі є чимало топових клубів, але перш за все я б виділив «Шахтар» і «Динамо». Це гранди українського футболу вже багато років. Але є й інші сильні клуби, які добре проявляють себе у цьому сезоні.

- Коли влітку минулого року ви підписували контракт з «Кривбасом», то могли уявити, що команда боротиметься за чемпіонство?

- Чесно кажучи, я не очікував цього. Але наразі «Кривбас» набрав класну форму. Юрій Вернидуб згуртував команду. Усі хлопці б'ються один за одного. Варто відзначити керівництво нашого клубу, яке створює усі умови для нашого прогресу. Також велика подяка воїнам ЗСУ, серед яких чимало представників фанатського руху Кривбасу. Завдяки військовим люди в Україні можуть займатись своїми справами: жити, грати у футбол та вболівати за улюблені команди.

- У «Кривбасі» вашим близьким другом був Ріфет Капіч. Після його переїзду у «Лехію» не почуваєтеся самотньо?

- Насправді важко бути наодинці, але я до цього звик. Взагалі не хочу нікого виокремлювати, усі хлопці хороші. У нас команда дуже дружня. Наше гасло "КРИВБАС ЦЕ МИ" - не просто слова. У Кривому Розі дійсно велика червоно-біла родина.

- Загалом переїзди не є для вас чимось незвичним. Рідний дім ви покинули ще дитиною.

– Так, і ніколи про це не шкодував. У юнацькому віці я переїхав у загребське «Динамо». Там завжди була одна з найкращих футбольних академій не тільки в Європі, а й у всьому світі. Вона дала мені поштовх для розвитку в подальшому. Саме у загребському «Динамо» навчався мій улюблений хорватський футболіст Лука Модріч.

- Чи не найбільш іменитий тренер, з яким вам доводилося працювати – Роберт Ярні. Нехай він вихованець не Загреба, а сплітського «Хайдука»

- Так, він був моїм тренером в молодіжній збірній Хорватії. Дійсно, Ярні – найвідоміший серед тих, з ким я працював. У нього була чудова кар'єра, він грав за «Реал» та «Ювентус». Ярні зробив вагомий внесок у мій професійний розвиток, за що я йому дуже вдячний.

- Ви є дуже близьким зі своїм батьком, він багато допомагає вам. Тато є вашим найпершим порадником?

- Безперечно. Тато супроводжує мене змалечку і зробив все, щоб я міг бути там, де я є зараз. Дуже вдячний йому за це і дуже люблю його. Батько теж грав у футбол, тому може дати мені слушну пораду. Однак це стосується не лише футболу, а й загалом усіх життєвих моментів.

- У неділю «Кривбас» проведе дуже важливий матч проти «Шахтаря». Чого очікувати від центрального поєдинку туру?

- Гадаю, це буде важкий матч, справжнє українське дербі між двома чудовими командами. Я також сподіваюся, що ми зможемо взяти три очки в цьому поєдинку та надалі втримувати лідерство в чемпіонаті.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Футбол24

Теги

Зроблено в Oranges Guru