Костянтин Фролов: У новому сезоні "Кривбас" не має права на помилку

Костянтин Фролов: У новому сезоні "Кривбас" не має права на помилку}

Спортивний директор криворізького «Кривбасу» Костянтин Фролов прокоментував останній спаринг проти житомирського «Полісся» (3:1), а також розповів про поточний стан справ у клубі.

- Костянтин Вікторович, прокоментуйте будь-ласка перемогу «Кривбаса» в останньому спарингу над «Поліссям».

- Перш за все, хочу сказати, що з точки зору підготовки ми виходимо на фінішну пряму. Це був лише черговий спаринг, в якому хотіли побачити більш злагоджені дії як групові, так і командні. Це стосується атаки, оборони й перехідних фаз.

Також в таких матчах хотіли побачити ментальність команди: як вона буде реагувати на суперника вище за класом, чи зуміє тримати удар. Так і вийшло: пропустив першим, «Кривбас» не знітився, й у нього було чим відповісти. Це не може не радувати.

Хочемо бачити свій командний почерк, філософію. Те, що буде нас вирізняти з-поміж інших. У конкретно цьому спарингу задоволені результатом, відношенням та якістю гри.

Також я би виділив хороші переходи з оборони в атаку й навпаки. Ми забили голи після гарної гри у відборі й швидких атак. Також відзначу ефективну групову й індивідуальну гру команди в атаці.

- Як вівся підбір суперників на турецькі контрольні матчі?

- Тренерський штаб робив акцент на тому, аби суперники були вищі за класом. Хотіли в екстремальних умовах оцінити свій рівень, зрозуміти, до чого потрібно прагнути. Тому що незабаром старт сезону, й часу на розкачку не буде. Треба бути готовим на сто відсотків з першого туру.

- Як себе проявили нові футболісти, яких у стартовому складі було одразу троє?

- Задоволені грою новачків. Вони влилися у колектив доволі гармонійно. Розуміють вимоги тренерів з кожним матчем все краще. Це позначається на структурі гри, нашій ефективності у атаці, обороні. Новачки однозначно посилили «Кривбас», роблячи нашу гру різноманітною і якіснішою.

- Підписання Пирогова – точкове підсилення?

- Так, у нас була проблемною позиція опорного півзахисника. Ми шукали гравця із відповідними якостями. Як раз Пирогов ідеально вписався у нашу схему.

- Як оціните турецькі збори, фініш яких вже не за горами?

- Все добре, нам пощастило і з погодними умовами, й якість полів відповідна. Побутові умови також прекрасні. На фоні навантажень збір проходить без великої кількості травм у футболістів. Все йде за планом.

- Поділіться очікуваннями від старту весняної частини чемпіонату.

- Усі з нетерпінням чекають старту сезону. Ми ставимо задачу підвищення в класі, й на розкачку часу не буде, тим паче у першій частині чемпіонату втратили дуже багато. Права на помилку немає. Потрібно надолужувати згаяне.

Нас очікує непроста перша домашня гра проти «Дніпра» Черкаси, й після чого у гостях зіграємо проти прямого конкурента – «Таврії».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru