Костянтин Караманіц: Детектор брехні для суддів - це треба прописати у контрактах

Костянтин Караманіц: Детектор брехні для суддів - це треба прописати у контрактах}

Президент криворізького «Кривбасу» Костянтин Караманіц у перерві прямого ефіру матчу 10 туру УПЛ «Кривбас» - «Чорноморець» розповів про зустріч президентів клубів УПЛ, яка відбулась нещодавно.

- Розкажіть будь ласка, як відбулась зустріч та наскільки вона вийшла плідною?

- В цілому зустріч вийшла конструктивною, плідною, і деякі кроки вперед ми всі разом вже зробили. Результати неодмінно будуть і ми їх побачимо. Ми написали листа щодо автомобілів VAR, та вже отримали позитивну відповідь. Ще багато інших питань наразі у процесі опрацювання робочих груп.

- Костянтине Федоровичу, чи можна більше дізнатись про тему застосування детектору брехні, адже, знаємо, саме ви були ініціатором цього нововведення?

- Не лише я був ініціатором цього нововведення, інші керівники клубів УПЛ також мене підтримали та вважають, що це дійсно необхідно. Треба зрозуміти, що судді цим детектором будуть захищатися від розмов, коли їх звинувачують без усіляких на це причин. Вони також люди та можуть помилятись. Однак, щоб у цьому нічого не можна було вгледіти, то нічого тут страшного немає. Два рази на рік його проходити - прописати це в контрактах. І потім проблем не буде, - не буде ніхто дивитися на суддів з іншого боку.

- Тобто це всім буде вигідно? Можливо, навіть цей досвід колись у нас візьмуть, та Чеферін (президент УЄФА) вийде та скаже, що вони теж вводять детектор брехні.

 - Найважливіше, що ми повинні налагодити комунікацію між суддівством і клубами. Бо ми зараз знаходимось у такому стані, що не розуміємо, за якими правилами граємо. Треба, щоб судді нам все пояснили. І це не претензії. Це факт, який сьогодні існує. Нам треба це вирішити шляхом комунікації вирішити.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru