Костянтин Караманіц: Якщо хтось думає, що максимум "Кривбасу" - єврокубки, то це не так

Костянтин Караманіц: Якщо хтось думає, що максимум "Кривбасу" - єврокубки, то це не так}

Президент криворізького «Кривбасу» Костянтин Караманіц дав інтервʼю Ютуб-проєкту FOOTBALL MANAGER президента рівненського НК «Верес» Івана Надєїна. Найцікавіші моменти бесіди до вашої уваги.

Про відродження ФК «Кривбас» на базі ФК «Гірник»

- Основні причини того, що сталось – потреба у «Кривбасу» у криворізькому футболі. Та криворізькі вболівальники. Коли до мене вперше прийшов Артем Гагарін я одразу сказав, що мені потрібне правильне відношення до відродження клубу вболівальників «Кривбасу». Тому що, так, були деякі інциденти у «Гірника» саме з шанувальниками «Кривбасу».

Після цього ми зустрічались із вболівальниками «Кривбасу». Й усі разом дійшли до висновку, що нам потрібно розвивати та популяризувати саме криворізький футбол в цілому. Тому пояснили людям, що ФК «Кривбас» буде відроджено на базі «Гірника», й ми зробимо з цього правильний продукт.

Свою роль у перших кроках по відродженню «Кривбасу» зіграли Артем Гагарін, Юрій Корявченков, інші люди. Президент України Володимир Зеленський теж має відношення до відродження клубу. Все розпочалось з візиту Володимира Олександровича до Нової Каховки. В одному з інтервʼю Зеленський сказав, «Гірник» для Кривого Рогу це, звісно, добре, а от «Кривбас» було класно. Після цього все і почалось.

Про запрошення Юрія Вернидуба

- Юрій Вернидуб – був одним з варіантів, кого ми хотіли запросити на пост головного тренера ще до Олександра Бабича. Наприклад, я зустрічався зі Скрипником, у тому числі. Юрій Вернидуб – людина, яка близька мені по духу.

Це та людина, яка мені потрібна, з якою комфортно для того, аби досягати конкретного результату. Розуміємо один одного на сто відсотків, а це дуже важливо.

Юрій Миколайович – висококласний спеціаліст з досвідом роботи на найвищому рівні. Так, на початку сезону було невдачі. Пішли розмови, чи звільняємо ми Вернидуба… Як ми його можемо звільнити, якщо він – єдиний серед нас усіх найдосвідченіший?! Я спілкуюсь з Юрієм Миколайовичем, якщо не щодня, то через день. І на третій мені сумно, якщо не поспілкуюсь.

Про Академію «Кривбас»

- У нас займаються дітки від 3 років. Є проєкт Baby Team і він є дуже популярним. Батьки приводять маленьких діток, для яких це розвага і це дуже класно. І це для діточок є певною базою, адже з 6-7 років ми вже набираємо групи. У нас є платні групи та безоплатні. У нас займається більше 1000 дітей, включаючи і дніпровську Академію («УФК-Кривбас»), яку ми також фінансуємо. Нам потрібна конкуренція. Навіть конкуренція між тренерами. Вони грають між собою й ми бачимо, хто як працює.

Про жіночий футбол

- Ми розвиваємо жіночий футбол, ЖФК «Кривбас». Розпочинається другий сезон проєкту ФУТБОЛІСТКА. Вважаю, Артем Гагарін зробив чудовий продукт. І після старту цього проєкту до нас в Академію «Кривбас» почали йти більше дівчат, ніж раніше. Тому що подивились ФУТБОЛІСТКУ та дізнались, що є жіночий футбол. Дівоча група у нас була вже рік, але якогось напливу не було. Тепер же усі змінилось. Пішла популяризація жіночого футболу.

Коли «Кривбас» стане чемпіоном України?

- Коли виграємо більшу кількість матчів, ніж інші клуби. Дедлайну для цього немає. У найближчому майбутньому, думаю, ми будемо боротись за чемпіонство однозначно. Якщо хтось думає, що максимум «Кривбасу» - це єврокубки, то це не так. Я увесь цей час все будував, Академію, у тому числі, щоб не ставити максимальні цілі? Це неправильно. І мене не зрозуміють усі, хто працює поряд зі мною.

Про трансфери «Кривбасу»

- Важливо розуміти, коли продати, коли залишити. На даному етапі ми намагаємось більше придбати, тому що нам треба. Прийде час – будемо і відпускати. По Хобленку запитали – ми його відпустили у платну оренду. Можливо, «Карпати» його і куплять, якщо вирішать свої задачі. Поки не було пропозицій по нашим гравцям, скажімо чесно.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Ютуб-проєкту FOOTBALL MANAGER

Теги

Зроблено в Oranges Guru