"Кривбас" - "Хебир" 1:2

"Кривбас" - "Хебир" 1:2}

Криворізький «Кривбас» зіграв перший у 2023 році матч. На другому зимовому зборі у турецькому Белеку команда Юрія Вернидуба протистояла болгарському «Хебиру». Суперник виступає у елітному дивізіоні чемпіонату Болгарії.

На перший спаринг Юрій Вернидуб відрядив у центр оборони двох вихованців криворізького футболу: Рябова та Стецькова. Наша команда проводила поєдинок на четвертий день перебування в Туреччині. Дебют зустрічі пройшов у рівній боротьбі, а перший удар залишився за «Хебиром» - дуже неточно.

Червоно-білі відповіли двому поспіль кутовими, але Мікуліч був першим на мʼячі після наших подач. Гра перемістилась у центр поля, команди придивлялись одна до одної. Поступово криворіжці заволоділи ігровою та територіальною перевагою. Першим ударом за червоно-білих відзначився Татарков, але з його пострілом з середньої дистанції впорався воротар «Хебиру» Мікуліч.

На 15 хвилині «Кривбас» заробив небезпечний штрафний, але той же Татарков влучив у стінку. На 26 хвилині хороший момент, аби відкрити рахунок втратив Понєдєльнік. Андрій був першим на підбиранні після флангової атаки, але пробив з хорошої позиції набагато вище воріт. Команди обмінялись ще декількома неточними ударами, після чого суперник несподівано забив.

Простріл з правого флангу на 36 хвилині замкнув з близької відстані Валпурт – 0:1. Щоправда, на перерву команди пішли за нічийного рахунку. Микитишин виконав хорошу подачу з глибини, а Банада виграв другий поверх й сильно пробив головою у ближній кут – 1:1. Є перший гол криворіжців у контрольних матчах у 2023 році!

В перерві тренерський штаб «Кривбасу» провів ряд замін, згодом вийшли усі футболісти, які були у запасі. Дебютував за головну команду Бескоровайний, а також молоді футболісти U-19 Кілєвий, Карпусь та Циганков. Другий тайм активніше розпочали криворіжці. Приходько навіть забив, але з офсайду. Небезпечно пробивали Устименко, Семотюк, Якімець, Кораблін – воротар раз за разом виручав «Хебир».

Наприкінці матчу одна з рідких атак суперника закінчилась пенальті й голом у наші ворота. Кілєвий порушив правила у власному карному майданчику, а Ісуф реалізував 11-метровий удар. Хоча Кліщук майже дістав мʼяча. 1:2Кінцівка гри пройшла на половині поля болгарської команди, але, на жаль, зрівняти рахунок не судилося. Хоча хороші шанси були: потужний удар Опанасенка здалеку, гострий постріл Корабліна з меж карного майданчика. Й навіть Кліщук на останніх секундах побіг на стандарт допомагати партнерам.

Наступний спаринг криворіжці проведуть 27 січня проти «Струги» з Північної Македонії.

24 січня 2023 року. Контрольний матч №1. Белек, Туреччина. Стадіон Limak Arcadia Football Center. 15:00 (за київським часом). 50 глядачів. +18 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) - «Хебир» (Пазарджик, Болгарія) – 1:2 (1:1)

Голи: Арсеніо Валпурт, 36 (0:1). Євген Банада (Артур Микитишин), 45 (1:1). Архан Ісуф, з пенальті, 85 (1:2).

«Кривбас» (Кривий Ріг): Богдан Сарнавський (к) (Андрій Кліщук, 46) – Андрій Понєдєльнік (Євген Опанасенко, 46), Вʼячеслав Рябов, Тимур Стецьков (Данило Бескоровайний, 46), Володимир Якімець - Максим Задерака (Арсеній Кілєвий, 72), Дмитро Хомченовський (Клім Приходько, 46), Микита Татарков (Тимур Кораблін, 46), Євген Банада (Владислав Семотюк, 46), Артур Микитишин (Захар Карпусь, 46) - Роман Дебелко (Денис Устименко, 46; Антон Циганков, 72).

Запасних не залишилось.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Хебир» (Пазарджик) (стартовий склад): Звонімір Мікуліч, Богоміл Божуркін, Стефан Цонков, Камен Хаджиєв, Мусса Сілла, Роберт Мазан, Венсан Марсель, Стілян Тисовскі, Октай Хамдієв, Георгі Тартов (к), Арсеніо Валпурт.

Запасні: Петар Деберлієв, Корнель Осира, Стоян Стоічков, Марк-Еміліо Папазов, Івайло Михайлов, Архан Ісуф, Мартін Михайлов, Алехандро Серрано, Філіп Парутєв, Мартін Янков.

Головний тренер: Владімір Манчев.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

 

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru