"Кривбас" - "Краматорськ" 3:0

"Кривбас" - "Краматорськ" 3:0}

У 14 турі Першої ліги криворізький «Кривбас» приймав вдома «Краматорськ». Це був третій поєдинок Олександра Бабича на посаді головного тренера команди, й другий домашній. Внаслідок поповнення клубного лазарету й дискваліфікацій (Мостовий й Хобленко отримали в Дніпрі по четвертому попередженню в сезоні) тренерський штаб суттєво змінив стартовий склад.

Щодо змін, то Горват вийшов на лівому фланзі захисту, Яровой – у опорній зоні, новачок Іліч розпочав під нападником. Вже на 6 хвилині господарі створили перший гольовий епізод біля воріт Поспєлова, коли після подачі з кута поля захисники у останній момент зняли сняряд з ноги Фатєєва, а потім не дали пробити Дебелку. Гості відповіли через дві хвилини дуже неточним дальнім пострілом Вітенчука.

«Кривбас» традиційно для домашніх матчів захопив ініціативу з перших хвилин, й на 15 хвилині організував стрімку атаку центром. Вагнер ідеальною передачею вивів тет-а-тет з кіпером Щедрого, але, здавалося б, гольовий удар Артема прийшовся у ближню стійку. Через дві хвилини ще один супермомент! Тепер на ударній позиції у карному майданчику був Дебелко, але м’яч зрадливо зрізався із ноги.

Гості контратакували, й на 21 хвилині доволі неприємно для Сарнавського потужно пробивав із середньої дистанції Сухаров – Богдан з першої спроби забрав м’яча до рук. Гра на половині поля краматорців продовжувалась: наша команда постійно тримала оборону суперника в напрузі. На 25 хвилині стріляв злету здалеку Татарков, але неточно. Черед деякий час подібна ситуація: подача з флангу, захисники виносять снаряд й тут же удар Татаркова – знову вище.

До 30 хвилини перевага червоно-білих стала просто тотальною. Гості практично не з’являлися на нашій половині поля, повністю зосередившись на захисті. Але все ж Сухаров, певно, найактивніший у складі суперника до перерви на 38 хвилині виконував гострий простріл з правого флангу у воротарський, але надійно у підкаті зіграв Семенов.

На 42 хвилині наші хлопці заробили небезпечний стандарт. Щедрий пробивав у кут воротаря, й той доволі легко впорався із загрозою. На жаль, без голів у ворота «Краматорська» до перерви. Другий тайм розпочався з пожежі у воротарському гостей: удар Фатєєва буквально з метру встигли заблокувати… Небезпечно за хвилину до цього пробивав метрів з 22 Горват – поруч зі стійкою.

Перспективний штрафний на 60 хвилині узявся виконувати Семенов, але набагато вище воріт. Наша команда нарощувала оберти, й таки досягла свого. На 70 хвилині Щедрий виконав подачу з кутового, й Приходько, який тільки три хвилини тому з’явився на заміну, вистрибнув вище за усіх – 1:0! Відзначимо, що це дебютний гол Кліма за «Кривбас»!

Гості спробували відповісти вже через дві хвилини, коли Ндукве наважився на удар з-за меж карного майданчика, але Сарнавський легко забрав м’яч. Залишившись у меншості після другого попередження Мягкова, який зірвав контратаку, суперник пропустив вдруге. Затяжна атака: воротар відбив важкий удар Семенова з другого поверху. Атака другим темпом: Приходько скинув на Заїменка, м’яч влучив у опонента й відлетів до Семенова, який ефектно у стрибку з близької відстані забив також свій дебютний гол за «Кривбас» - 2:0!

Відзначимо ще один дебют: на 82 хвилині вперше у офіційному матчі за червоно-білих вийшов молодий Полонський, який також мав супершанс, але змарнував вихід віч-на-віч. Крвиоріжці атакували до останньої хвилини, не дивлячись на комфортний рахунок. Підтримка сьогодну знову була на рівні, й наша команда віддячила вболівальникам третім голом! Дебелко, якому кохана нещодавно подарувала синочка, замкнув простріл Маліновського - 3:0!

16 жовтня 2021 року. Чемпіонат України-2021/2022. Перша ліга. 14 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 15:30. 1850 глядачів. +15 градусів. Поле - 5.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – ФК «Краматорськ» (Краматорськ, Донецька обл.) – 3:0 (0:0)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Асистенти арбітра: Олександр Дашко (Київська область), Володимир Шланчак (Черкаська область).

Четвертий арбітр: Ростислав Дубина (Дніпро).

Спостерігач арбітражу: Микола Левко (Чернівці).

Голи: Клім Приходько (Артем Щедрий, кутовий), 69 (1:0). Дмитро Семенов, 78 (2:0). Роман Дебелко (Назар Маліновський), 90+1 (3:0).

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський – 20. Дмитро Фатєєв (5. Олександр П’ятов, 65), 3. Володимир Заїменко (к), 50. Дмитро Семенов, 18. Олександр Горват (17. Назар Маліновський, 72) – 8. Ігор Яровой (6. Клім Приходько, 66), 11. Микита Татарков, 30. Вагнер Гонсалвез (91. Данило Полонський, 82), 16. Крістіан Іліч (2. В’ячеслав Рябов, 46), 45. Артем Щедрий – 27. Роман Дебелко.

Запасні: 41. Роман Льопка, 31. Дмитро Чернявський, 99. Мілян Говедаріца, 24. Зураб Гігашвілі.

Головний тренер: Олександр Бабич.

«Краматорськ» (Краматорськ): 33. Артем Поспєлов, 5. Кирило Прокопчук, 6. Вадим Вітенчук, 7. Марат Даудов (45. Денис Ндукве, 62), 8. Руслан Зубков (к), 20. Юрій Сеницький, 22. Павло Мягков, 30. Арсентій Дорошенко (98. Олексій Геловані, 88), 38. Павло Шушко, 43. Олександр Сухаров (4. Максим Агапов, 80), 91. Валерій Блажко (17. Єгор Гунічев, 80).

Запасні: 12. Микита Якубенко, 10. Євген Трояновський, 19. Микита Куканов, 44. Олександр Медведєв.

Головний тренер: Олексій Городов.

Попередження: Дмитро Семенов, 51. Клім Приходько, 79 - Арсентій Дорошенко, 48. Павло Мягков, 49. Руслан Зубков, 51. Валерій Блажко, 68.

Вилучення: Павло Мягков («Краматорськ»), 77 (друге попередження).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru