"Кривбас" - "Левадія" 2:2

"Кривбас" - "Левадія" 2:2}

Криворізький «Кривбас» провів четвертий контрольний матч на іспанських зборах. Нашим сьогоднішнім суперником виступив 10-разовий чемпіон Естонії – «Левадія», віцечемпіон своєї країни-2023. Вчора естонці зіграли перший спаринг в Іспанії, поступившись «Металісту 1925» - 0:1.

Дебютував у старті «Кривбасу» Хома, також відзначимо повернення Дібанго. Перші хвилини активніше виглядав суперник. Хома легко впорався з дальнім ударом низом, а потім вдало зіграв на виході після кутового. Червоно-білі гостро відповіли на 9 хвилині, коли Микитишин вивів на рандеву з воротарем Прінса, але молодий ганець програв дуель кіперу – лише корнер.

У подальшому криворіжці заволоділи ігровою та територіальною перевагою. На 23 хвилині Вакулко закинув мʼяча на правий фланг на Прінса, який відпасував на 11 метрів, звідкіля Соса в дотик потужно пробив точно в дальній кут – 1:0! Наша команда продовжували вести гру і згодом створила ще один класний момент. Понєдєльнік прострілив справа, але Прінс з вбивчої позиції вгатив над воротами.

Гостро було на 33 хвилині, коли злету стріляв Кузик, але вище. Згодом небезпечний стандарт – Іліч обвів стінку, але снаряд просвистів над девʼяткою. Міг забивати і Татарков, який вийшов на заміну до перерви, але після хорошої передачі Прінса Микита з вигідної позиції не влучив по мʼячу. Кінцівка тайму пройшла на половині поля суперника. Могли забивати і Соса, і Прінс, але Валлнер здійснив декілька хороших сейвів. Лише 1:0 за великої кількості нереалізованих шансів.

Другий тайм розпочався для нас вдало, адже вдалось забити «швидкий» гол.  Понєдєльнік заробив пенальті, а Іліч його реалізував, пробивши низом в протилежний від воротаря кут – 2:0. Щоправда, за пʼять хвилин 11-метровий було призначено вже у ворота Хоми. Після подачі з кута поля мʼяч влучив у руку Кузику. Нігерієць Геро з позначки пробив не без шансів для молодого кіпера «Кривбасу», але все ж 2:1.

На 62 хвилині Юрій Вернидуб провів 11 замін. Й тут же Луньов хитро стріляв на виконання з меж штрафного - воротар потягнув. Гра дещо вирівнялась, але в атаці криворіжці продовжували виглядати набагато краще. Після довгої передачі мав свій момент зимовий новачок червоно-білих Твердохліб, але удар злету не вдався.

Нічого не віщувало біди, але ми незрозумілим чином втратили перемогу. Гравець, який вийшов на заміну, Закарлюка, реалізував вихід тет-а-тет з Маханьковим. 2:2 - бойова нічия. Готуємось далі. 6 лютого - наступний спаринг на зборах проти англійського «Брентфорда» Б.

4 лютого 2024 року. Зимові НТЗ. Контрольний матч №4. Сан-Педро-дель-Пінатар, Іспанія. Стадіон «Пінатар Арена». 17:00 (за київським часом). 50 глядачів. +16 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) - «Левадія» (Таллінн, Естонія) – 2:2 (1:0)

Голи: Даніель Соса (Прінс Аду), 23 (1:0). Хрвоє Іліч, з пенальті, 48 (2:0). Ахмад Геро, з пенальті, 53 (2:1). Олександр Закарлюка, 88 (2:2).

«Кривбас» (Кривий Ріг): Богдан Хома (Володимир Маханьков, 62), Андрій Понєдєльнік (Рафаель Бандейра, 62), Данило Бескоровайний (к) (Володимир Вілівальд, 62), Тимур Стецьков (Вʼячеслав Рябов, 62), Іван Дібанго (Віктор Блізніченко, 62), Денис Кузик (Жан По, 62), Хрвоє Іліч (Максим Луньов, 62), Юрій Вакулко (Джихад Бізімана, 62), Артур Микитишин (Микита Татарков, 31) (Клім Приходько, 62), Даніель Соса (Максим Задерака, 62), Прінс Аду (Єгор Твердохліб, 62).

Запасних не залишилось.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Левадія» (Таллінн) (стартовий склад): Карл Андре Валлнер, Едгар Тур, Хейтор Маріньо Дос Сантос, Расмус Пеетсон (к), Міхаель Шьоннінг-Ларсен, Мікхел Айнсалу, Жоау Педру, Нікіта Васильєв, Франк Лійвак, Феліпе Фелісіу, Ахмад Геро.

Запасні: Олівер Ані, Александер Філатов, Кен Калласте, Олександр Закарлюка, Мурад Велієв, Андрєй-Давид Сільвіу, Артур Сакаріас, Тіль Маврєтич, Роберт Кірсс, Максимільян Скворцов, Марк Олівер, Бурама Фомба, Рітчі Епхраім, Йоан Яковлєв.

Головний тренер: Курро Торрес.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru