"Кривбас" - "Левадія": 4 лютого о 17:00

"Кривбас" - "Левадія": 4 лютого о 17:00}

У четвертому контрольному матчі на іспанських зборах «Кривбас» зустрінеться з естонською «Левадією». Суперник – один з двох грандів естонського футболу. Його суперечка з «Флорою» за чемпіонство триває вже багато років.

«Левадія» є 10-разовим чемпіоном Естонії (більше титулів тільки у «Флори» - 15), 9-разовим віцечемпіоном, 3-разовим бронзовим призером. Засновано клуб у 1998 році. Команда 10 разів вигравала Кубок Естонії (національний рекорд), 7 разів Суперкубок. Президентом клубу є український бізнесмен, уродженець Олександрії Віктор Левада.

Востаннє клуб ставав чемпіоном у 2021 році, у 2022 та 2023 роках – віцечемпіоном. Головний тренер – 47-річний іспанський спеціаліст, ексгравець «Валенсії» та національної збірної Курро Торрес. Щодо складу «Левадії», то тут виступають переважно місцеві гравці. Серед легіонерів відзначимо футболістів з Бразилії, Словенії, Азербайджану, Малі.

«Левадія» готується до нового сезону в Іспанії тільки з 2 лютого. Й сьогодні зіграє свій перший спаринг, проти «Металіста 1925». В 2021 році у складі нашого майбутнього суперника виступав генеральний директор «Кривбасу» Володимир Баєнко, а в 2018 – нападник Роман Дебелко.

Поєдинок «Кривбас» - «Левадія» відбудеться у неділю, 4 лютого, у містечку Сан-Педро-дель-Пінатар на стадіоні «Пінатар Арена». Початок гри - 17:00 за київським часом (о 16:00 за місцевим). Нагадаємо, «Кривбас» провів на зимових зборах три спаринги: «Пʼяст» Пʼяст, Польща - 2:0, «Ференцварош» Будапешт, Угорщина - 2:0, «Вікторія» Пльзень, Чехія - 0:3.

За подіями недільної гри ви зможете слідкувати наживо на офіційному Ютуб-каналі ФК «Кривбас».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru