"Кривбас" - "Металіст" 0:5

"Кривбас" - "Металіст" 0:5}

Криворізький «Кривбас» у центральному матчі 10 туру Першої ліги зустрічався із харківським «Металістом». Це була зустріч лідерів та претендентів на підвищення в класі. Господарі зробили у стартовому складі одразу декілька змін у порівнянні з останнім матчем проти «Прикарпаття»: з’явилися з перших хвилин Ловріч та Приходько, Рябов та Дебелко залишилися на лаві запасних.

Щодо гостей, то у порівнянні з кубковим поєдинком проти «Десни» у старті відбулася тільки воротарська рокіровка: Рибка замість Каневцева. Початок гри залишився за криворіжцями, які володіли м’ячем та гостро атакували, але без ударів по воротам. Перший постріл по воротам залишився за харків’янами: Фомін пробивав низом з лінії карного майданчика, але Сарнавський виручив.

На 16 хвилині до проблем біля наших воріт призвів стандарт з правого флангу. Подача, скидка на лінію воротарського, звідкіля головою пробивав Підлепенець, й м’яч, зачепивши ногу Зотька опинився у воротах – 0:1. Червоно-білі, у яких сьогодні знову була надзвичайно потужна підтримка, провели у відповідь небезпечну атаку. Щедрий прострілив, але удар Хобленку не вдався – повз ворота.

У середині тайму «Кривбас» знову захопив ініціативу, гості грали на контратаках, й декілька разів небезпечно відповідали. Гостро було після кількох наших подач зі штрафних, але захисники «Металіста» все ж вигравали другий поверх. Хороший момент трапився на 40 хвилині: пройшла чергова швидка флангова атака, Щедрий пробіг півполя, але першим на м’ячі після його прострілу опинився Сарапій.

Тайм закінчувався під акомпанемент атак «Кривбасу»: Хобленко потужно пробивав із середньої дистанції, але Рибка м’яча забрав. Нічого не віщувало тієї біди, яка трапилася із нашими хлопцями після перерви. Другий тайм розпочався із загрози нашим воротам після підступного дальнього удару Балулі – нашу команду від голу врятувала поперечина. На 54 хвилині гостям вдалося подвоїти рахунок.

Балулі, який активно вийшов на заміну виконав подачу з правого флангу, а Пейшоту, відірвавшись від захисників пробив головою повз Сарнавського – 0:2. «Кривбас» не опустив рук, й мав забивати на 63 хвилині, коли з другого поверху пробивав Хобленко, але не влучив у дальній кут. Гості проводили контратаки й після однієї з таких заробили свій черговий пенальті у матчах чемпіонату.

Після удару по воротах арбітр побачив гру рукою у Заїменка. Друга жовта картка й вилучення для нашого капітана. Балулі розвів снаряд й Сарнавського по різних кутах – 0:3. «Кривбас» ще не встиг оговтатися від такого повороту подій, ще й граючи вже у меншості, а харків’янам через дві хвилини вдалося забити ще один гол. Новачок гостей Харріс, який також вийшов на заміну, увірвався до штрафної й підсік м’яча повз Сарнавського – 0:4.

Наша команда, не дивлячись ні на що, шла вперед, але моментів біля воріт гостей було замало. Говедаріца пробивав з меж карного майданчика у дальній кут, але трохи не влучив. А от «Металіст» після кутового забив п’ятий гол. Пейшоту виграв другий етаж – 0:5. Червоно-білі поступаються у важливому матчі. Віримо в команду, й чекаємо перемог у наступних поєдинках.

26 вересня 2021 року. Чемпіонат України-2021/2022. Перша ліга. 10 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 15:30. 2020 глядачів. +19 градусів. Поле - 4.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Металіст» (Харків) – 0:5 (0:1)

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Асистенти арбітра: Семен Шлончак (Черкаси), Євген Петраков (Київ).

Четвертий арбітр: Анатолій Ухов (Кривий Ріг).

Спостерігач арбітражу: Борис Трач (Тернопіль).

Офіцер безпеки УАФ: Олег Базай (Запоріжжя).

Голи: Іван Зотько, у свої ворота, 16 (0:1). Матеус Пейшоту, 53 (0:2). Фарес Балулі, з пенальті, 65 (0:3). Кадім Харріс, 67 (0:4). Матеус Пейшоту, 85 (0:5).

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський – 73. Денис Балан, 13. Іван Зотько, 25. Драган Ловріч, 22. Андрій Мостовий – 3. Володимир Заїменко (к), 6. Клім Приходько (2. В’ячеслав Рябов, 59), 39. Денис Васін (50. Дмитро Семенов, 69), 5. Олександр П’ятов (27. Роман Дебелко, 59), 45. Артем Щедрий (99. Мілян Говедаріца, 58) – 9. Олексій Хобленко (11. Микита Татарков, 76).

Запасні: 41. Роман Льопка, 20. Дмитро Фатєєв, 8. Ігор Яровой, 77. Олексій Збунь, 18. Олександр Горват.

Головний тренер: Геннадій Приходько.

«Металіст» (Харків): 23. Олександр Рибка, 47. Юрій Романюк, 27. Володимир Шопін, 2. Олександр Мизюк, 31. Богдан Порох, 34. Володимир Танчик (88. Євген Рязанцев, 80), 5. Едуард Сарапій (6. Андрій Ралюченко, 66), 29. В’ячеслав Танковський (17. Єгор Демченко, 66), 86. Руслан Фомін (30. Кадім Харріс, 55), 12. Євген Підлепенець (10. Фарес Балулі, 46), 11. Матеус Пейшоту.

Запасні: 1. Данило Каневцев, 14. Антон Поступаленко, 69. Дмитро Шаміч.

Головний тренер: Олександр Кучер.

Попередження: Клім Приходько, 15. Володимир Заїменко, 47. Андрій Мостовий, 72 - Едуард Сарапій, 32.

Вилучення: Володимир Заїменко («Кривбас»), 65 (друге попередження).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru