"Кривбас" - "Пʼяст" 2:0

"Кривбас" - "Пʼяст" 2:0}

Сьогодні криворізький «Кривбас» зіграв перший матч у 2024 році. Спаринг проти середняка польської Екстракляси «Пʼяста» розпочався з неприємного моменту. На 2 хвилині пошкодження руки у зіткненні з опонентом на правому фланзі отримав Понєдєльнік. Але, на щастя, згодом він все ж зміг продовжити гру.

У першому поєдинку року Юрію Вернидубу з певних причин (Дібанго захворів, а Стецьков отримав пошкодження) довелось ставити доволі експериментальну лінію захисту: Вакулко в центрі, а Хомченовський зліва. Щодо гри, то дебют пройшов у рівній боротьбі. Поступово криворіжці заволоділи територіальною перевагою.

На 18 хвилині Понєдєльнік завдав першого пострілу по воротах в матчі. Дуже неточно з середньої дистанції. Поляки тут же відповіли спочатку ударом з другого поверху Вільчека – вище, а потім й у площину – Кліщук без проблем мʼяча забрав. Ближче до середини тайму «Пʼяст» вирівняв гру та першим створив гольовий момент.

Активний Вільчек відверто «пробачив» червоно-білих, коли після прострілу в дотик пробивав з району 11-метрової позначки – повз ворота. Пізніше поляки знову створили момент після атаки лівим флангом, але нам знову пощастило, коли суперник не влучив по мʼячу з хорошої позиції. «Кривбас» у першому таймі тривалий час не міг знайти свою гру, але, не будемо забувати, що це був тільки перший наш матч у 2024 році, тим паче, команда грала під навантаженнями.

Ще згадаємо до перерви епізод, коли на 30 хвилині непогано пробивав з лінії штрафного Бізімана – поруч з ближнім кутом. Кінцівка тайму пройшла під контролем «Кривбасу», але рахунок не змінився – 0:0. У перерві наш склад оновився майже повністю – 10 нових гравців: тільки Соса, який замінив на 31 хвилині Задераку, залишився на полі. Відзначимо дебют Твердохліба!

Початок другої половини вдався криворіжцям на всі сто. Спочатку непогано приклався по воротам Блізніченко – кіпер парирував, але тут-як-тут був По, який і добив мʼяча у ворота – 1:0. За хвилину червоно-білим вдалось подвоїти рахунок: Прінс забив дебютний гол за нашу команду! Він накрутив на фланзі опонента, увійшов у карний майданчик та виконав удар-простріл – воротар мʼяча не втримав й той закотився у ворота – 2:0.

У подальшому «Кривбас» ініціативу вже не відпускав. Хитро головою пробивав дебютант Твердохліб, але з його ударом воротар поляків впорався. Червоно-білі вели гру, але моментів вже було не так багато. Декілька разів загрожував воротам Маханькова і суперник, але дуже добре для подальшої впевненості, що вдалось зіграти «насухо». Що не сподобалось, так це велика кількість стиків. Залишається тільки сподіватись, що ніхто з гравців обох команд не отримав пошкоджень.

2:0 – є перша перемога у новому році. Працюємо далі. Наступний контрольний матч – 25 січня проти чемпіона Угорщини «Ференцвароша».

21 січня 2024 року. Зимові НТЗ. Контрольний матч №1. Сан-Педро-дель-Пінатар, Іспанія. Стадіон «Пінатар Арена». 17:00 (за київським часом). 100 глядачів. +14 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) - «Пʼяст» (Глівіце, Польща) – 2:0 (0:0)

Арбітр: Морено Муньоз (Іспанія).

Голи: Жан По, 47 (1:0). Прінс Аду, 48 (2:0).

«Кривбас» (Кривий Ріг): Андрій Кліщук (Володимир Маханьков, 46) – Андрій Понєдєльнік (Микита Татарков, 46), Данило Бескоровайний (Володимир Вілівальд, 46), Юрій Вакулко (Вʼячеслав Рябов, 46), Дмитро Хомченовський (к) (Віктор Блізніченко, 46) – Денис Кузик (Жан По, 46), Хрвоє Іліч (Єгор Твердохліб, 46), Джихад Бізімана (Клім Приходько, 46), Максим Луньов (Роман Дебелко, 46), Максим Задерака (Даніель Соса, 31; Артур Микитишин, 61) – Олег Кожушко (Прінс Аду, 46).

Запасних не залишилось.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Пʼяст» (Глівіце) (1 тайм): Кароль Шиманські, Якуб Голубек, Якуб Червінські, Аріель Мосур, Томаш Моква, Міхал Храпек, Гжегож Томасєвич, Даміан Кадзьор, Хорхе Фелікс, Сергій Крикун, Каміль Вільчек.

«Пʼяст» (Глівіце) (2 тайм): Кароль Шиманські, Аркадіуш Пирка, Мігель Муньоз, Томаш Гук, Оскар Лесняк, Том Хейтлі, Філіп Карбови (Патрік Дзичек, 69), Тіхомір Костадінов (Пьотр Лішевські, 86), Мілош Щепанські, Габріель Кірейчик (Марсель Биковські, 70).

Запасні: Франтішек Плах, Майкл Амейав, Пьотр Урбанські.

Головний тренер: Александар Вукович.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru