"Кривбас" - "Шахтар" 0:3

"Кривбас" - "Шахтар" 0:3}

У одному з центральних матчів 17 туру УПЛ «Кривбас» приймав діючого чемпіона України «Шахтар». Наша команда після переможного старту другого кола була серйозно налаштована на важливий поєдинок.

ФК «Кривбас» вийшов на гру у спеціальних футболках в пам’ять про ультрас нашої команди, які віддали життя за Україну у війни проти рашистських окупантів. Матч першим символічним ударом відкрив боєць ЗСУ, фанат червоно-білих Сергій Павук. Слава Україні!

Щодо гри, то дебют залишився за гостями, які більше контролювали мʼяч, але до моментів справа жодного разу так і не дійшла. Хіба що напівепізод на 15 хвилині заслуговує уваги, коли пройшов удар з меж карного майданчика, але під мʼяч кинувся Бескоровайний. Перший небезпечний момент трапився біля наших воріт на 27 хвилині.

Швидкий розіграш стандарту: Судакову дали можливість пробити з середньої дистанції. Сарнавський відбив снаряд перед собою, й на добиванні був Бондаренко. На щастя, удар в дотик у того не вийшов – вище воріт. «Шахтар» володів перевагою, наша ж команда у ці хвилини розраховувала тільки на контратаки. Небезпечно було після виходу майже віч-на-віч Зубкова, коли той вже обіграв Сарнавського, але підстрахували наші захисники, а постріл Бондаренка другим темпом був неточним.

За хвилину ще одна гостра атака «гірників». Подача з лівого флангу знайшла у воротарському Судакова, який не влучив по мʼячу з другого поверху. Тиск «Шахтаря» під кінець тайму ставав дедалі сильнішим, але наші хлопці грали самовіддано, й блокували удар за ударом. Але останнє слово до перерви було за криворіжцями. Задерака у дотик завершував флангову контратаку, але мʼяч просвистів вище рамки.

Друга половина гри розпочалась з небезпечного стандарту від донеччан. Судаков цілив у ближній кут – Сарнавський дістав доволі важкий мʼяч, й лише кутовий для суперника. «Кривбас» відповів тут же. Капіч обіграв одразу декількох опонентів та пробивав метрів з 25, але снаряд зрізався з ноги. Здавалось, гра вирівнюється, як «Шахтар» відкрив рахунок. Той же Судаков на індивідуальній майстерності вирішив долю епізоду на 57 хвилині.

Змістився з флангу та потужно пробив у ближній верхній кут з кута карного майданчика – 0:1. Криворіжці у відповідь провели декілька перспективних атак, але захист донеччан відбився. Натомість, донеччани провели на 80 хвилині свою контратаку. Келсі, який вийшов на заміну, після прострілу пробив Сарнавського з близької відстані - 0:2. За три хвилини ми привезли собі проблеми на рівному місці.

Банада обрізався на власній половині поля, вихід на ворота господарів й легкий гол Шведа - 0:3. Відзначимо в УПЛ дебют молодого Карпуся на 86 хвилині та повернення у офіційних матчах Дібанго. В цілому наша команда гідно виглядала на фоні чемпіона України, але все ж, поступилась. Таким чином, перервалась триматчева переможна серія криворіжців. Віримо в команду!

12 березня 2023 року. Чемпіонат України-2022/2023. VBET Ліга. 17 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». +5 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3 (0:0)

Арбітриня: Катерина Монзуль (Харків).

Асистентки арбітрині: Марина Стрілецька (Суми), Світлана Грушко (Київська область).

Четверта арбітриня: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу: Сергій Задіран (Дніпро).

Делегат УАФ: Олександр Нечипоренко (Харків).

Арбітр ВАА: Ігор Пасхал (Херсон).

Асистент ВАА: Андрій Скрипка (Кропивницький).

Спостерігач ВАА: Сергій Лисенчук (Київ).

Голи: Георгій Судаков, 58 (0:1). Кевін Келсі, 80 (0:2). Марʼян Швед, 83 (0:3).

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський (к) – 24. Володимир Якімець, 15. Віталій Вернидуб, 13. Данило Бескоровайний, 5. Тимур Стецьков (55. Іван Дібанго, 86) - 44. Євген Банада (6. Клім Приходько, 86), 8. Ріфет Капіч, 94. Максим Задерака (7. Андрій Понєдєльнік, 57), 11. Микита Татарков (77. Захар Карпусь, 87), 10. Дмитро Хомченовський - 18. Денис Устименко (27. Роман Дебелко, 68).

Запасні: 33. Андрій Кліщук, 39. Євген Опанасенко, 2. Вʼячеслав Рябов, 22. Денис Шевченко, 17. Владислав Семотюк, 97. Тимур Кораблін.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Шахтар» (Донецьк): 81. Анатолій Трубін, 5. Валерій Бондар, 6. Тарас Степаненко (к) (16. Дмитро Криськів, 60), 8. Георгій Судаков, 11. Олександр Зубков (9. Марʼян Швед, 70), 14. Данило Сікан (18. Кевін Келсі, 60), 15. Богдан Михайліченко, 17. Невен Джурасек (29. Єгор Назарина, 70), 21. Артем Бондаренко (27. Олег Очеретько, 88), 22. Микола Матвієнко, 26. Юхим Конопля.

Запасні: 1. Олексій Шевченко, 30. Андрій Пʼятов, 13. Гіоргі Гочолеішвілі, 20. Дмитро Топалов, 34. Іван Петряк, 44. Ярослав Ракіцький, 77. Хусрав Тоіров.

Головний тренер: Ігор Йовічевіч.

Попередження: Віталій Вернидуб, 12. Ріфет Капіч, 64.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

 

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru