"Кривбас" - "Шахтар" 3:3

"Кривбас" - "Шахтар" 3:3}

«Кривбас» у 4 турі УПЛ приймав в рідних стінах донецький «Шахтар». Це був другий поспіль поєдинок для нашої команди на старті сезону.

Початок гри залишився за гостями, які забили «швидкий» гол. На 8 хвилині ми не встигли на лівому фланзі захисту за Зубковим, який пробивав по воротах – мʼяч летів повз ціль, але Кащук зумів підправити того у ворота – 0:1. Суперник володів мінімальною перевагою, більше контролюючи мʼяч. «Кривбас» провів у відповідь декілька перспективних атак.

Після хорошої подачі Понєдєльніка справа Хомченовський трішечки не дістався до мʼяча. А от «Шахтар» забив вже у наступній атаці. Швидкий контрвипад: Криськів обігрався з партнером та увірвався у карний майданчик. Постріл у дальній кут – 0:2. Червоно-білим важко давався дебют. За дві хвилини потужний удар Степаненка прийняла на себе стійка.

Господарі трохи завелись у середині тайму: Бізімана пробивав здалеку – поруч зі стійкою. Тут же Дібанго поборовся за мʼяч, обікрав опонента та виконав передачу низом на вільного Хомченовського. Дмитро другим дотиком з району 11-метрової позначки пробив точнісінько у дальній кут – 1:2! «Кривбас» перехопив ініціативу, та проводив все більш небезпечні атаки. Були удари як з близької, так і середньої відстані.

Але, на жаль, власноруч привезли собі проблеми на рівному місці. «Шахтар» запресингував Кліщука та змусив того помилитись. Андрій віддав неточну передачу, пішла швидка атака – Криськів з близької відстані вразив порожні ворота – 1:3… Але «Кривбас» і не думав падати духом. Вже за дві хвилини довга передача, прохід Дібанго зліва та ідеальна передача на Кожушка, який класно у падінні забив свій дебютний гол за червоно-білих – 2:3!

На жаль, у перерві Олега було замінено, адже в кінці першої половини він отримав пошкодження. Другий тайм розпочався з атак «Кривбасу», але і «Шахтар» відповідав не менш гостро. Після подачі з кутового Стецьков влучив у поперечину! Добивання другим темпом Дебелка – мʼяча з порожніх воріт виносить захисник!

Криворіжці розпочали дуже активно, й на 62 хвилині швидка флангова атака завершилась подачею Задераки та невідпорним ударом головою Бескоровайного – 3:3! Вихованець «Кривбасу» забиває у другому матчі поспіль! Донеччани активізувались, й вже Келсі, який вийшов на заміну, мав момент, але з близької відстані у ворота не влучив. Гра особливо нервовою стала після вилучення Хомченовського.

Арбітр пішов дивитись VAR після фолу нашого капітана у центрі поля, й після роздумів прийняв неоднозначне рішення вилучити Дмитра... Гості, звісно, у більшості перехопили ініціативу. Але, на щастя, невдовзі склади знову були рівні - також «відпочивати» раніше за всіх відправився Бондаренко. Кінцівка гра пройшла в обопільних атаках. А донеччна догравали взагалі у меншості після другого вилучення досвідченого Чигринського. Наша команда не полишала надій вирвати перемогу, але часу вже не вистачило. 3:3 - бойова нічия. Молодці!

20 серпня 2023 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 4 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». +30 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Шахтар» (Донецьк) – 3:3 (2:3)

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Асистенти арбітра: Дмитро Запороженко (Запоріжжя), Олександр Беркут (Суми).

Четвертий арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Спостерігач арбітражу: Леонід Ярмолинський (Київська область).

Делегат УАФ: Юрій Іванченко (Київська область).

Арбітр ВАА: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Асистент ВАА: Віталій Скобля (Суми).

Спостерігач ВАА: Юрій Мосейчук (Чернівці).

Голи: Олексій Кащук, 8 (0:1). Дмитро Криськів, 18 (0:2). Дмитро Хомченовський (Іван Дібанго), 24 (1:2). Дмитро Криськів, 42 (1:3). Олег Кожушко (Іван Дібанго), 44 (2:3). Данило Бескоровайний (Максим Задерака), 64 (3:3).

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук, 7. Андрій Понєдєльнік, 13. Данило Бескоровайний, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго, 23. Хрвоє Іліч (6. Клім Приходько, 81), 8. Джихад Бізімана (99. Віктор Блізніченко, 81), 94. Максим Задерака, 14. Максим Луньов (22. Юрій Вакулко, 69), 10. Дмитро Хомченовський (к), 78. Олег Кожушко (27. Роман Дебелко, 46).

Запасні: 30. Володимир Маханьков, 1. Богдан Хома, 2. Вʼячеслав Рябов, 45. Володимир Вілівальд, 21. Денис Кузик, 18. Денис Устименко, 17. Владислав Семотюк.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Шахтар» (Донецьк): 31. Дмитро Різник, 6. Тарас Степаненко (к), 8. Дмитро Криськів (29. Єгор Назарина, 62), 11. Олександр Зубков, 13. Гіоргі Гочолеішвілі, 14. Данило Сікан (39. Невертон, 90), 19. Дмитро Чигринський, 20. Дмитро Топалов, 21. Артем Бондаренко, 22. Микола Матвієнко, 90. Олексій Кащук (18. Кевін Келсі, 62).

Запасні: 12. Тимур Пузанков, 48. Денис Твардовський, 4. Деніл Кастілло, 17. Богдан Вʼюнник, 23. Педріньйо, 26. Юхим Конопля, 27. Олег Очеретько, 28. Марʼян Фарина, 32. Едуард Козік.

Головний тренер: Патрік ван Леувен.

Попередження: Дмитро Хомченовський, 10. Данило Бескоровайний, 32. Олег Кожушко, 33. Андрій Понєдєльнік, 87. Віктор Блізніченко, 90+7 - Дмитро Топалов, 36. Дмитро Чигринський, 90+1.

Вилучення: Дмитро Хомченовський («Кривбас»), 73 - Артем Бондаренко («Шахтар»), 85. Дмитро Чигринський («Шахтар»), 90+5 (друге попередження).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru