"Кривбас" - "Ужгород" 5:0

"Кривбас" - "Ужгород" 5:0}

Домашня гра проти «Ужгорода» стала для «Кривбасу» восьмою календарною у поточному сезоні Першої ліги. Одразу чотири зміни у стартовому складі зробив Геннадій Приходько у порівнянні з минулим поєдинком в Сумах.

Заїменко, Мостовий, Васін, Щедрий вийшли з перших хвилин замість відповідно Ловріча, Семенова, Говедаріци й Татаркова. Стартовий натиск криворіжців дав свої плоди, але не одразу. Спочатку гарні нагоди, аби забити не використали Васін та Дебелко (двічі). На останньому рубежі дива творив Готра.

Перевага «Кривбасу» була просто тотальною, гостям не давали навіть дійти до воріт, постійно пресингуючи суперника вже на його половині поля. Й на 19 хвилині нашій команді таки вдалося відкрити рахунок! Мостовий виявився першим на підбиранні після затяжної атаки, й потужно пробив. Готра парирував м’яча перед собою, але Хобленко був тут як тут. Добивання головою у падінні – 1:0!

Не спиняючи обертів, криворіжці забили вдруге. Щедрий виконав подачу з кута поля – Хобленко набігав й у дотик пробив злету точно у дальній нижній кут! 2:0! «Ужгороду» було дуже важко протистояти добре налаштованому супернику, який дуже хотів реабілітуватися перед уболівальниками за поразку в Сумах, тому навіть до перерви гості лише одного разу потурбували Сарнавського, коли небезпечно стріляв Пиняшко.

А от червоно-білих було не спинити. На 36 хвилині до третього голу призвела ще одна подача з кутового. Копія другого голу, награна комбінація: знову подавав Щедрий, і знову на ударній позиції Хобленко. Й знову удар злету, тільки цього разу під поперечину – 3:0! Хет-трик! На радість традиційно заповненому стадіону (окрема подяка вболівальникам!) до перерви криворіжці довели рахунок до непристойного.

Той таки Щедрий на 42 хвилині навісив з чергового стандарту, а Хобленко вистрибнув вище за усіх – 4:0! М’яч залетів у ворота рикошетом від стійки. Швидкий покер Олексія, й овації від вболівальників! Справжній погром у першому таймі. У перерві тренерський штаб «Кривбасу» дав можливість відпочити перед важкою дорогою до Івано-Франківська Балану й Рябову, яких було замінено.

На початку другого тайму трохи активізувався «Ужгород», але наш захист діяв надійно й не давав шансів супернику для голу престижу. У свою чергу, «Кривбас» грав за рахунком: вже не так активно хлопці йшли вперед. Окрім напівмомента Васіна до середини тайму згадати було нічого. Після рідкої атаки на 75 хвилині ледь не забили закарпатці.

Після прострілу з правого флангу Мостовий, вибиваючи м’яча, зрізав у власні ворота, але партнери підстрахували. Червоно-білі відбили атаку суперника, й, у свою чергу, провели результативний випад. І знову успіх нашій команді приніс навіс після стандарту! Щедрий (ще один герой зустрічі, в активі якого покер за асистами) вчетверте виконав гольову подачу з кутового: Заїменко на ближній стійці виграв другий поверх – 5:0!

В кінцівці криворіжці мали забивати ще, але удар Васіна на виконання воротар відбив! Усіх із феєричною перемогою! Нас не спинити!

12 вересня 2021 року. Чемпіонат України-2021/2022. Перша ліга. 8 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 15:30. 1984 глядача. +28 градусів. Поле - 4.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – ФК «Ужгород» (Ужгород) – 5:0 (4:0)

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область).

Асистенти арбітра: Володимир Журибіда (Луцьк), Юрій Федорак (Івано-Франківськ).

Четвертий арбітр: Максим Левченко (Кривий Ріг).

Спостерігач арбітражу: Олександр Матяш (Полтава).

Голи: Олексій Хобленко, 19 (1:0). Олексій Хобленко (Артем Щедрий, кутовий), 26 (2:0). Олексій Хобленко (Артем Щедрий, кутовий), 36 (3:0). Олексій Хобленко (Артем Щедрий, штрафний), 41 (4:0). Володимир Заїменко (Артем Щедрий, кутовий), 83 (5:0).

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський – 73. Денис Балан (17. Назар Маліновський, 46), 3. Володимир Заїменко (к), 13. Іван Зотько (25. Драган Ловріч, 59), 22. Андрій Мостовий – 2. В’ячеслав Рябов (6. Клім Приходько, 46), 39. Денис Васін, 9. Олексій Хобленко (8. Ігор Яровой, 57), 5. Олександр П’ятов, 45. Артем Щедрий – 27. Роман Дебелко (77. Олексій Збунь, 76).

Запасні: 41. Роман Льопка, 20. Дмитро Фатєєв, 50. Дмитро Семенов, 18. Олександр Горват, 11. Микита Татарков.

Головний тренер: Геннадій Приходько.

«Ужгород» (Ужгород): 25. Михайло Готра, 21. Олександр Савошко, 3. Олег Допілка, 30. Олександр Кобеляш, 7. Віктор Ряшко (к), 90. Андрій Кохман (69. Дмитро Сартіна, 18), 6. Андрій Вискребенцев, 19. Вадим Ференцик (77. Сергій Машталір, 73), 20. Василь Пиняшко, 99. Віктор Хомченко (8. Володимир Дуран, 69), 9. Микола Гайдучик (10. Павло Тищук, 75).

Запасні: 1. Вадим Ющишин, 11. Вадим Мердєєв.

В. о. головного тренера: Богдан Блавацький.

Попередження: Віктор Ряшко, 38.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru