"Кривбас" - "Валмієра" 1:1

"Кривбас" - "Валмієра" 1:1}

У першому контрольному матчі на другому зимовому навчально-тренувальному зборі, який проходить у турецькому Белеку, криворізький «Кривбас» зустрічався із віце-чемпіоном Латвії - «Валмієрою». У минулому році ми вже зустрічалися на цьому ж стадіоні, й тоді святкували мінімальну перемогу – 1:0.

Початок матчу залишився за червоно-білими. Вони проводили небезпечні атаки, й перший момент мав Полонський, який низом хитро пробивав з меж штрафного у дальній кут, але Матревіц дивом потягнув. Наша команда заволоділа ігровою та територіальною ініціативою: з непоганої позиції пізніше пробивав у дотик П’ятов – трохи вище поперечини.

Сарнавський перебував без роботи, а от його партнери продовжували вести гру. У середині тайму небезпечний стандарт, який заробив Полонський, узявся виконувати Хобленко. Потужний постріл прийшовся по центру воріт – Матревіц впорався із загрозою. Через декілька хвилин чергова швидка атака криворіжців: один на один із воротарем вивели Щедрого. Але знову ж таки кіпер здійснив сейв.

«Валмієра» грала на контратаках. Й до перерви мала лишн напівмоменти: Кролліс та Мурата не влучили у ворота з гострого кута, а потенційно небезпечний удар Фалля заблокували захисники. На другий тайм у «Кривбасу» повністю змінився склад. Дебютував за червоно-білих новачок Бухал. Перші хвилини – це потужний постріл Маліновського з лінії карного майданчика – знову воротар творить дива у рамці.

Тим несподіванішим став гол латвійців на 50 хвилині. Суперник забив першим же ударом у площину наших воріт: Яунземс знайшов момент для удару у штрафному. Й м’яч залетів у дальню дев’ятку, хоча Льопка майже його парирував – 0:1. Через п’ять хвилин Льопка необачно зіграв рукою, перериваючи прохід опонента, за межами власного карного майданчика, й отримав вилучення.

Матч товариський, з правом заміни у такому випадку, тому ми побачили ще один дебют: у ворота став молодий Чернявський, який, забігаючи наперед, проявив себе дуже добре, й одразу потягнув небезпечний удар зы стандарту. «Кривбас» продовжував вести гру, але забити ніяк не вдавалося. Іліч вивів Маліновського тет-а-тет із кіпером, але останній знову виручив свою команду.

На 82 хвилині чудовий удар вдався молодому Тимуру Корабліну, вихованцю запорызького футболу, який знаходиться у нас на перегляді: метрів з 28 він вколотив м’яча у дальню дев’ятку – 1:1. У першому спарингу в Туреччині маємо бойову нічию.

12 лютого 2022 року. Контрольний матч №1. Белек, Туреччина. Стадіон Asteria Football Center. 16:00 (за київським часом). 50 глядачів. +16 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) - «Валмієра» (Валмієра, Латвія) – 1:1 (0:0)

Голи: Алвіс Яунземс, 50 (0:1). Тимур Кораблін (Денис Балан), 82 (1:1).

«Кривбас» (Кривий Ріг): Богдан Сарнавський (Роман Льопка, 46; Дмитро Чернявський, 59) - Микита Татарков (Денис Балан, 46), Володимир Заїменко (к) (Дмитро Семенов, 46), Іван Семеніхін (Гліб Бухал, 46), Андрій Мостовий (Олександр Горват, 46) - Євген Ніколашин (Клім Приходько, 46), В'ячеслав Рябов (Ігор Яровой, 46), Данило Полонський (Тимур Кораблін, 46), Александр П'ятов (Крістіан Іліч, 46), Артем Щедрий (Назар Маліновський, 46) - Олексій Хобленко (Роман Дебелко, 46).

Запасні: Володимир Вілівальд, Олександр Мусолітін, Данило Панов.

Головний тренер: Олександр Бабич.

«Валмієра» (Валмієра, Латвія) (стартовий склад): Ріхард Матревіц - Алвіс Яунземс, Роберт Вейпс, Роман Якуба, Пап Фалль - Масакі Мурата, Нік Дусалієв, Дайсуке Йокота, Джибриль Гуйе, Лука Сілагадзе - Раймонд Кролліс.

Запасні: Клавс Лаува, Каміло Мена, Аліун Ндойе, Володимир Степанов, Олгерд Рачевскіс, Іван Желізко, Олександр Гапечкін.

Головний тренер: Тамаз Пертія.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru