"Кривбас" - "Вікторія" Пльзень 1:2

"Кривбас" - "Вікторія" Пльзень 1:2}

«Кривбас» зіграв довгоочікуваний дебютний єврокубковий матч. До Кошице, де червоно-білі проведуть найближчі два матчі кваліфікації, завітав бронзовий призер чемпіонату Чехії – «Вікторія».

Початок матчу пройшов у рівній боротьбі. Перший удар залишився за гостями. На 5 хвилині Гавел на виконання пробивав з кута штрафного – неточно. «Кривбас» згодом відповів своїм пострілом – це Твердохліб приклався здалеку, але мʼяч прилетів в руки Тврдоню. «Вікторія» заволоділа мінімальною ініціативою, і згодом створила неприємний момент біля воріт Кліщука. Після скидки від партнера головою пробивав досвідчений Видра – поруч зі стійкою.

Але як же відповів «Кривбас»! На 20 хвилині пройшла класна флангова атака. Вакулко у дотик класно віддав на хід Дібанго – Іван прострілив у карний майданчик, де на випередження зіграв Прінс! 1:0! Гол по-справжньому завів червоно-білих, й вже Стецьков після хорошої комбінації низом стріляв з середньої дистанції – Тврдонь на місці.

«Вікторія» діяла у притаманному їй стилі. Навʼязувала боротьбу, багато фолила, в деяких моментах жорстко. Криворіжці перехопили ініціативу. Ще одна швидка атака: Стецьков вивів майже один на один з воротарем Дібанго, але воротар ногами парирував удар камерунця у ближній кут. Небезпечно! Перший тайм завершувався під акомпанемент атак нашої команди, але «Вікторія» відбилась.

А ось друга половина гра розпочалась з наступу чехів. Вони одразу почали пресингувати криворіжців і дуже швидко зрівняли рахунок. 16-річний Панош, який сьогодні проводив дебютний офіційний матч за «Вікторію», після контратаки відважився на постріл з середньої дистанції – мʼяч влетів у ближню девʼятку – 1:1. Це був перший удар в площину наших воріт в поєдинку. Щоправда, вже за хвилину «Кривбас» міг знову вийти вперед, але Прінс не влучив у дальній кут, пробиваючи на виконання.

«Вікторія» продовжувала виглядати активніше попереду і у наступні 10 хвилин створила одразу дві супернагоди для взяття воріт. Черв після неприємного для нас відскоку не реалізував вихід віч-на-віч з Кліщуком – повз дальній кут; а Калвах після обрізки Бізімани програв дуель нашому голкіперу у ближньому бою. Згодом криворіжці вирівняли гру.

І пішли моменти. Романчук після флангової подачі ударом з другого поверху влучив у поперечину… За хвилину Бізімана розрізною передачею вивів на рандеву з Тврдонем Сосу. Даніель дещо затягнув з ударом, та згодом влучив у кіпера. Не забиваєш ти… Відоме всім футбольне правило, на жаль, спрацювало проти нас вже за хвилину. Шульц встиг проштовхнути мʼяча у нашому карному майданчику на Вашуліна, який розстріляв ворота – 1:2.

Офіційно дебютували, вийшовши на заміну, Драмбаєв і Аморозо. На 81 хвилині «Кривбас», який пішов вперед великими силами, створив ще один класний момент. Кожушко скинув на Сосу, а той пробивав у дотик з меж штрафного, але влучив у Тврдоня. Криворіжці продовжували тиснути до останніх хвилин, але чехи втримали перемогу. Все вирішиться у Пльзені за тиждень.

8 серпня 2024 року. Ліга Європи 2024\2025. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч. Кошице, Словаччина. Стадіон «Кошицька Футбалова Арена». 21:00 (за київським часом). +27 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг, Україна) - «Вікторія» (Пльзень, Чехія) - 1:(1:0)

Арбітр: Себастьян Гісхамер (Австрія).

Асистенти арбітра: Роланд Рідель, Сантіно Шрайнер (обидва - Австрія).

Четвертий арбітр: Ягер Крістофер (Австрія).

Відеоасистент арбітра: Мануель Шуттенгрубер (Австрія).

Помічник відеоасистента: Сара Телек (Австрія).

Голи: Прінс Аду (Іван Дібанго), 20 (1:0). Їржі Панош, 49 (1:1). Даніель Вашулін, 69 (1:2).

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук - 7. Андрій Понєдєльнік, 3. Олександр Романчук, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго - 8. Джихад Бізімана, 21. Денис Кузик (15. Олександр Драмбаєв, 66), 22. Юрій Вакулко (к) (27. Маттео Аморозо, 81), 11. Єгор Твердохліб (14. Максим Луньов, 55), 20. Артур Микитишин (9. Даніель Соса, 66) - 80. Прінс Аду (78. Олег Кожушко, 81).

Запасні: 1. Богдан Хома, 30. Володимир Маханьков, 25. Рафаель Бандейра, 97. Жан По, 10. Дмитро Хомченовський.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Вікторія» (Пльзень): 13. Маріан Тврдонь - 40. Сампсон Две, 3. Робін Гранач, 21. Вацлав Ємелка – 24. Павел Гавел (18. Едісон Москера, 90+1), 6. Лукаш Черв (12. Олександр Сойка, 90+5), 23. Лукаш Калвах (к), 10. Ян Копіц, 31. Павел Шульц (33. Ерік Їрка, 90+1), 20. Їржі Панош (29. Том Слончік, 64) – 11. Матей Видра (51. Даніель Вашулін, 46).

Запасні: 1. Флоріан Вігеле, 15. Матіаш Шилхавий, 4. Шейх Корі Сене, 9. Рікардіньо, 14. Джеймс Белло, 26. Вацлав Міка, 93. Іджессі Метсоко.

Головний тренер: Мірослав Коубек.

Попередження: Прінс Аду, 17. Іван Дібанго, 63. Юрій Вакулко, 74 - Їржі Панош, 32. Даніель Вашулін, 74.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru