"Кривбас" - "Ворскла" 1:0

"Кривбас" - "Ворскла" 1:0}

Криворізький «Кривбас» у матчі 12 туру VBET Ліги в рамках «домашнього» матчу приймав у Львові полтавську «Ворсклу». Юрій Вернидуб зробив зміни у старті у порівнянні з минулим поєдинком проти «Руху»: Понєдєльнік вийшов на фланг захисту замість Якімця, Вернидуб-молодший повернувся після пошкодження у центр оборони замість Стецькова й Микитишин вперше в сезоні зʼявився з перших хвилин замість Татаркова; Задерака залишився у запасі, а в опорній зоні вийшов Банада.

Тільки дві хвилини встигли зіграти команди, як прозвучала повітряна тривога. А отже команди й офіційні особи матчу послідували до укриття. Півтори години тривала сирена й після 10-хвилинної розминки матч поновився. Й майже одразу «Кривбас» мав супернагоду, аби забити швидкий гол. Проти Волошина порушили правила у карному майданчику – арбітр справедливо вказав на 11-метровий!

До мʼяча підійшов Хомченовський. Але з його ударом у кут впорався Різник. Воротар відбив шкіряного й той врізався у стійку. На добиванні опинились одразу декілька червоно-білих, але й з їх ударами впорався Різник… Наша команда, не дивлячись на цю невдачу, захопила ініціативу, й наступні хвилин двадцять майже не випускала «Ворсклу» з її половини поля.

Потужно пробивав у середині тайму той же Хомченовський – Різник у стрибку врятував свою команду від проблем. «Кривбас» атакував в основному через фланги, але подачі рідко доходили до адресатів. Лише одного разу на ударній позиції опинився Волошин, але з незручної позиції пробив повз ворота. На жаль, на 28 хвилині ми залишились у меншості.

Понєдєльнік у центрі поля виконав підкат проти опонента й доволі неочікувано побачив перед собою червону картку. Але, навіть, залишившись у меншості криворіжці продовжували грати попереду набагато активніше, ніж суперник. До того ж, вже невдовзі склади вирівнялись. Сулейманов випрошував пенальті у арбітра, пірнувши у нашому штрафному. Друга жовта – вилучення.

Другий тайм розпочався з такого потрібного голу у ворота Різника! Після подачі з лівого флангу захисник ворсклян зіграв рукою – другий пенальті у матчі. Цього разу до виконання 11-метрового підійшов Капіч. Ріфет майстерно розвів снаряд та Різника по різних кутах – 1:0! Вітаємо Ріфета з дебютним голом за червоно-білих!

На 54 хвилині після відмашки, здається, на Банаді, вилучення отримав Марлісон. Тепер вже «Кривбас» опинився у більшості, й продовжив контролювати гру. Також згадаємо момент Дебелка у дебюті тайму ще до голу, коли Різник виграв дуель у Романа. На жаль, попри впевнену гру червоно-білих свої моменти мали і ворскляни. Після рідкої атаки Скляр на 65 хвилині обіграв у штрафному декількох захисників, й пробивав з вбивчої позиції, але, на щастя, вище воріт.

Криворіжці мало багато ігрових зон для проведення атак, але транжирили момент за моментом. Задерака, Татарков мали гарні нагоди, аби закріпити перевагу команди у рахунку, але здорово у рамці діяв, мабуть, найкращий футболіст у складі полтавчан сьогодні – Різник. Гості пробували відповідати, й після одного зі стандартів криворіжців реально виручив Сарнавський після удару головою Кравця майже впритул!

Кінцівка матчу видалась нервовою, але криворіжці таки здобули таку довгоочікувану перемогу! Вітаємо усіх вболівальників нашої команди!

9 листопада 2022 року. Чемпіонат України-2022|2023. VBET Ліга. 12 тур. Львів. Стадіон «Україна». +9 градусів.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Ворскла» (Полтава) – 1:0 (0:0)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Асистенти арбітра: Володимир Висоцький (Запоріжжя), Володимир Володін (Херсон).

Четвертий арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський (Львів).

Делегат УАФ: Олександр Нечипоренко.

Гол: Ріфет Капіч, з пенальті, 50.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 23. Богдан Сарнавський (к), 7. Андрій Понєдєльнік, 25. Драган Ловріч, 15. Віталій Вернидуб (5. Тимур Стецьков, 26), 55. Іван Дібанго, 8. Ріфет Капіч, 10. Дмитро Хомченовський, 44. Євген Банада, 20. Артур Микитишин (94. Максим Задерака, 63), 27. Роман Дебелко (18. Денис Устименко, 71), 19. Назар Волошин (11. Микита Татарков, 71).

Запасні: 33. Андрій Кліщук, 13. Іван Зотько, 17. Владислав Семотюк, 22. Денис Шевченко, 2. Вʼячеслав Рябов, 39. Євген Опанасенко, 97. Тимур Кораблін.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Ворскла» (Полтава): 31. Дмитро Різник, 3. Гоко Зайков, 4. Ігор Пердута, 6. Олександр Скляр (8. Андрій Кравчук, 85), 7. Денис Олійник (11. Руслан Степанюк, 58), 13. Сергій Яворський (95. Феліпе Родрігес, 58), 16. Таулян Сулейманов, 20. Василь Кравець, 29. Андрій Бацула (77. Ардіт Толі, 77), 33. Марлісон, 80. Владлен Юрченко (38. Артем Челядін, 77).

Запасні: 51. Павло Ісенко, 61. Олександр Домолега, 18. Євген Павлюк, 45. Максим Мельничук, 10. Еннур Тутре, 19. Юрій Козиренко, 15. Артем Кулаковський.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Попередження: Драган Ловріч, 52. Тимур Стецьков, 54. Денис Устименко, 90+1 - Таулян Сулейманов, 18. Василь Кравець, 32. Андрій Бацула, 48. Сергій Яворський, 49. Феліпе Родрігес, 90+1.

Вилучення: Андрій Понєдєльнік («Кривбас»), 29 – Таулян Сулейманов, 39 (друге попередження). Марлісон, 54.

На 6 хвилині Дмитро Хомченовський («Кривбас») не реалізував пенальті (воротар)

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru