"Кривбас" - "Ворскла" 2:3

"Кривбас" - "Ворскла" 2:3}

Свій третій контрольний матч на заключному третьому літньому зборі на Закарпатті криворізький «Кривбас» проводив проти іншого представника УПЛ - полтавської «Ворскли». Це був наш передостанній поєдинок перед поверненням додому.

На 4 хвилині Хомченовський пробивав з перспективного штрафного, але трішечки вище поперечини. На 13 хвилині обрізка червоно-білих на власній половині поля ледь не призвела до проблем, але Сарнавський відбив м'яча після сильного удару із середньої дистанції. Через дві хвилини криворіжці сфолили в небезпечній відстані від власного штрафного: Марлісон зі стандарту пробивав гостро, але, на щастя поруч зі стійкою.

Відповідь «Кривбасу» - гол на 19 хвилині. Пішла флангова атака: Волошин виконав  хорошу подачу у центр карного майданчика, Банада виграв боротьбу у опонента, й з близької відстані проштовхнув шкіряного у ворота – 1:0. Не давши «Ворсклі» оговтатись команда Вернидуба провела другий гол. І знову відзначаємо вдалу передачу молодого Волошина.

На 21 хвилині Назар здорово віддав верхову передачу зі стандарту на дальню стійку, звідкіля головою ворота розстріляв центрбек Зотько (хоча міг забивати вдруге і Банада) – 2:0. Червоно-білі володіли мінімальною ігровою перевагою, але й полтавчани проводили свої атаки. Щоправда, без небезпеки нашим воротам. У першому таймі можна згадати хіба що ефектний, але неефективний удар у падінні суперника з меж штрафного – повз рамку.

Щодо криворіжців, то перед свистком на перерву хороша нагода, аби забити втретє, була у Семенова, який небезпечно пробивав з другого поверху впритул – Різник здійснив сейв. Другий тайм розпочався із гостроти біля воріт криворіжців: Сарнавський витягнув важкий удар під поперечину від Яворського. На 56 хвилині ще один момент у ворсклян: потужний постріл у ближній кут - на щастя, повз ворота.

І все ж таки активність «Ворскли» на початку другої половини гри доволі швидко втілилась у гол. Степанюк, який вийшов на заміну, у дотик замкнув фланговий простріл – 2:1. Суперник продовжив шукати щастя біля наших воріт, й був близький до того, аби забити на 70 хвилині, коли м'яч після удару на виконання ледь не став гольовим – поруч зі стійкою.

Активну увійшли у гру наші молоді Кораблін та Шевченко. Обидва мали свої шанси аби забити, але у завершальній стадії були трохи неточними. На 78 хвилині полтавчанам пощастило відігратись. Степанюк вийшов віч-на-віч із Сарнавським (дуже схоже, що був офсайд, але арбітр гру не зупинив; й за мить до цього був фол на Дебелку), але Богдан, здалось, вже впорався із загрозою. Сподівання, що момент втрачено виявились марними: суперник встиг зіграти й на добиванні, закинувши м'яча за комірець нашому воротарю – 2:2.

На останніх хвилинах арбітр призначив пенальті у ворота «Кривбасу» за фол Татаркова на опоненті у нашому штрафному. Черниш з 11-метрової позначки розвів сферу і Сарнавського низом по різних кутах – 2:3. Супернику вдався переможний камбек.

3 серпня 2022 року. Контрольний матч №5. +31 градус.

«Кривбас» (Кривий Ріг) - «Ворскла» (Полтава) – 2:3 (2:0)

Голи: Євген Банада, 19 (1:0). Іван Зотько (Назар Волошин, штрафний), 21 (2:0). Руслан Степанюк, 60 (2:1). Руслан Степанюк, 78 (2:2). Дмитро Черниш, з пенальті, 90 (2:3).

«Кривбас» (Кривий Ріг): Богдан Сарнавський (к), Микита Татарков, Віталій Вернидуб (Євген Опанасенко, 61), Іван Зотько, Тимур Стецьков, Дмитро Семенов, Євген Банада (Тимур Кораблін, 56), Андрій Понєдєльнік (Гліб Попчук, 80), Дмитро Хомченовський (В’ячеслав Рябов, 71), Назар Волошин (Роман Дебелко, 70), Денис Устименко (Денис Шевченко, 73).

Запасний: Андрій Кліщук.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

«Ворскла» (Полтава) (стартовий склад): Дмитро Різник, Феліпе, Сергій Яворський (к), Артем Челядін, Андрій Бацула, Давид Пуцлін, Юрій Козиренко, Ардіт Толі, Артем Кулаковський, Марлісон, Данило Кравчук.

Запасні: Павло Ісенко, Олександр Домолега, Ігор Пердута, Данііл Хрипчук, Руслан Степанюк, Енур Тотре, Дмитро Черниш, Ілля Крупський.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru