"Кривбас" - "Ворскла". Превʼю

"Кривбас" - "Ворскла". Превʼю}

«Кривбас» через два дні на третій проведе матч 12 туру УПЛ проти «Ворскли». Обидвом командам потрібна лише перемога. І якщо полтавчани після провального старту трохи виправили своє турнірне становище (суперник йде на 9 сходинці), то криворіжці ще у пошуках стабільного результату.

У останньому турі наша команда у бойовому протистоянні, граючи півтайму в більшості не зуміла дотиснути «Рух» - 1:2, а от полтавчани святкували свою четверту перемогу у сезоні, обігравши «Львів» - 1:0. Цікаво, що сьогоднішні суперники зустрічались на літніх зборах. Тоді Скрипник переграв Вернидуба – 3:2. Причому «Ворскла» перемогла, поступаючись до 60 хвилини 0:2 (Банада, Зотько – Степанюк-2, Черниш, з пенальті).

Протистояння Кривий Ріг-Полтава має свої традиції в українському футболі. Матчі команди завжди проходили у видовищній боротьбі з результативним рахунком. Свою найбільшу перемогу над «Ворсклою» «Кривбас» здобув у 1999 році, розгромивши суперника – 4:0, а от найбільшої поразки зазнав з таким самим рахунком у 1996 році – 0:4.

Стадіон «Україна» у Львові – пʼятий домашній стадіон для криворізького клубу в еліті чемпіонату України. Цього сезону наш клуб провів вже 4 «домашні» матчі на «Олімпійському». Раніше ми грали в якості господарів на «Дніпро-Арені» (2011 року проти «Дніпра»), стадіоні «Південного ГЗК» у Кривому Розі (1994 року проти «Металіста»), і, звичайно, на рідному «Металурзі» – аж 315 поєдинків, у яких наша команда здобула 143 перемоги.

Сподіваємось, що вже невдовзі ми повернемось до рідного міста. Віримо в наші ЗСУ! Слава Україні!

Чемпіонат України-2022/2023. VBET Ліга. 12 тур.

«Кривбас» Кривий Ріг - «Ворскла» Полтава.

9 листопада 2022, середа. Львів. Стадіон «Україна». 13:00.

Суддівські призначення:

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Асистенти арбітра: Володимир Висоцький (Запоріжжя), Володимир Володін (Херсон).

Четвертий арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Спостерігач арбітражу: Юрій Можаровський (Львів).

Делегат УАФ: Олександр Нечипоренко.

Трансляція: Setanta Sports.

Останній матч суперника:

«Ворскла» - «Львів» 1:0 (0:0). VBET Ліга. 11 тур. 04.11.2022.

Гол: Василь Кравець, 53.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков (Яворський, 34), Кравець, Зайков, Олійник, Скляр, Юрченко (Бацула, 73), Марлісон, Сефері, Степанюк (Челядін, 73).

Запасні: Ісенко, Домолега, Павлюк, Мельничук, Тотре, Толі, Козиренко, Кравчук, Кулаковський.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Цікаві факти:

- у день матчу з «Ворсклою», 9 листопада, «Кривбас» зіграв всього 4 поєдинки у клубній історії: +2=0-2 (4-5), з них 3 у Кривому Розі: +2=0-1 (4-3);

- у чемпіонатах України суперники зустрічались 36 разів, перевага на боці криворіжців: +14=11-11 (42-39);

- найкращі бомбардири протистояння - Олексій Антонов, Сергій Дранов, Геннадій Мороз, Василь Сачко (усі - «Кривбас»), Дебатік Цуррі («Ворскла») - усі по 3 голи;

- востаннє команди у офіційних матчах зустрічались майже 10 років тому: 18 листопада «Кривбас» здобув на «Металурзі» перемогу - 3:2 (Антонов-2, Прийомов - Янузі, Безус).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru