"Кривбас", який виходив до 1 ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

"Кривбас", який виходив до 1 ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1}

26 серпня 2020 року відроджений криворізький «Кривбас» зіграв свій перший офіційний матч. У першому відбірковому раунді Кубку України на стадіоні «Гірник» червоно-білі приймали «Черкащину».

Голи Пʼятова (двічі), Берка та Коцюмаки дозволили перемогти та вийти до наступного етапу – 4:2. Стадіон аплодував стоячи, адже «Кривбас» повернувся!

Того дня розпочалась нова історія клубу. А вже за десять місяців «Кривбас» святкував вихід до Першої ліги. Де наразі футболісти, які допомогли команді підвищитись у класі? Сьогодні ми з вами це й зʼясуємо.

Воротар Кирило Злотар, 25 років – 6 матчів/пропустив 6 голів.

Саме Злотар захищав ворота «Кривбасу» у першому офіційному матчі після відродження. В кубковому поєдинку проти «Черкащини» Кирило хоча й пропустив двічі, та все ж допоміг команді здобути першу історичну звитягу. За один сезон вихованець київського футболу провів за червоно-білих 6 матчів (Друга ліга – 3/-2, КУ – 4/-4), в яких пропустив 6 голів. Злотар програв боротьбу за місце у старті Роману Льопці.

Перед стартом Першої ліги ФК «Кривбас» не продовжив контракт із Кирилом. Наразі Злотар вже не є професійним гравцем, завершивши карʼєру у 2022 році після перегляду у львівських «Карпатах». Зараз Кирилу 25 років й він є тренером воротарів у столичній футбольній школі «Ніка». Також є тренером воротарів аматорської «Дружби» Мирівка з Київської області, яка планує вже у цьому році отримати професійний статус та заявитись у Другу лігу. Навчається у Центрі ліцензування УАФ на диплом B УЄФА.

Захисник Андрій Дедяєв, 29 років – 17 матчів/забив 2 голи.

Гравець основи «Кривбасу» зразка Другої ліги. Міг зіграти як на лівому фланзі захисту, так і півзахисту. У червні 2021 року після виходу команди до Першої ліги став одним з тих, хто покинув Кривий Ріг за обопільною згодою сторін. Після цього захищав кольори запорізького «Мотора», одного з найсильніших аматорських колективів України. Нещодавно Дедяєв офіційно став футболістом «Дружби» Мирівка з Київщини, яка вже у цьому році планує змінити статус на професійний.

Захисник Ігор Коцюмака, 27 років – 16 матчів/1 гол.

Вихованець криворізького футболу Автор одного з перших голів «Кривбасу» після відродження у ворота «Черкащини» у Кубку України. Швидкий лівий захисник. Після виходу команди до Першої ліги влітку 2021 року відправився в оренду до друголігової «Перемоги», де був гравцем основи. У січні 2022 року покинув «Кривбас» за обопільною згодою сторін. Наразі грає за першоліговий «Скорук».

Захисник Богдан Сокол, 27 років – 14 матчів/1 асист.

Ще один вихованець криворізького футболу. Прудкий правий захисник провів непоганий сезон у Другій лізі. Не можна назвати Богдана стопроцентним гравцем основи червоно-білих у той час, але свій внесок у вихід до Першої ліги він зробив, й чималий. З 2021 року й по цей день грає за запорізький «Металург, який бореться за вихід до УПЛ.

Захисник Андрій Голуб, 35 років – 7 матчів.

Вихованець місцевого футболу. Виступав виключно у криворізьких командах. Після молодіжки «Кривбасу» перебрався до «Гірник», потім знову у відроджений «Кривбас». У січні 2021 року після розриву контракту з червоно-білими завершив професійну карʼєру. З того часу працює у структурі Академії «Кривбас». Наразі – старший тренер «Кривбасу» U-15.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru